Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tehetek ebben az esetben?

Mit tehetek ebben az esetben?

Figyelt kérdés

külföldön vagyok, itt tanulok, távol a családomtól, és nagggyon hiányzik, hogyan tudnám túltenni magam ezen? a lakótársaim eléggé elütnek a személyiségemtől, én befeléforduló vagyok és elég nehéz így kontaktust felvennem velük és még az is baj, hogy nem nagyon beszélem a nyelvet :( ma megpróbáltam picit lazábbra venni a dolgot és próbáltam kinyílni feléjük, de nem tudok és még bulizni is elhúztak (vagyis inkább elmentem, próbálok barátkozni),de szörnyen éreztem magam. Most elkezdtek így közösködni, hogy közösen főznek, de szerintetek megharagudnának, ha én nem vennék ebben részt? én nagyon keveset eszem és elég válogatós is vagyok. baj lenne? Én úúúgy haza akarok menni!

akinek sikerült elmennie rajtam, az kérem segítsen, teljesen szét vagyok esve!

előre is köszönöm

2011. okt. 8. 21:04
 1/5 anonim ***** válasza:
megértelek, én is ugyanilyen típus vagyok mint te. de akkor is meg kell tanulnod együtt élni a helyzettel... ha a lakótársaid rendesek veled, nem közösítenek ki, stb. akkor mi a gond? nem kell mindig mindenhova velük menni, néha mondhatsz nemet, de néha meg próbálj meg nyitni feléjük, hidd el csak az elején rossz, aztán összeszoktok:) addig meg skypeolj minél többet az otthoniakkal, amikor tudsz!
2011. okt. 8. 21:11
 2/5 bánomisén ***** válasza:

Szerintem is időnként tölts időt a lakótársaiddal, ezt akár nyelvtanulásnak is felfoghatod, ingyen nyelvleckének. Persze nem kell éjjel-nappal együtt lenni velük, de időnként mindenkinek kell egy kis társadalmi élet, még neked is.

Ha nem akarsz közösen főzöcskézni, akkor nyugodtan mondd meg nekik azt, amit ide leírtál, hogy válogatós vagy, rossz étvágyú, inkább külön ennél. Szerintem nem fogják leharapni miatta a fejed.

A honvágyra és a családhiányra én is a skype-olást javasolom.

2011. okt. 8. 21:18
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :) nagyon kedvesek vagytok :))) mondjuk esténként együtt Tvzünk/netezünk, most is, egy asztalt körbeülünk és néha beszélnek én meg figyelek (összpontosítok ezerrel) és ha tudok vmit odaszólok, de nem nagyon értem még a nyelvet, mindenesetre próbálkozom.
2011. okt. 8. 21:25
 4/5 bánomisén ***** válasza:
Hajrá! Drukkolok neked! :-)
2011. okt. 8. 23:12
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2011. okt. 9. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!