Miért élünk?

Figyelt kérdés
2011. okt. 6. 19:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
74%
A Nagyfőnök unatkozik, és mi vagyunk a játékszerei.
2011. okt. 6. 20:15
 12/18 anonim ***** válasza:
nem tudom
2011. okt. 6. 20:22
 13/18 anonim ***** válasza:
xD He he ez marha jó! Amúgy ja, kb unatkozik a Nagyfönök!
2011. okt. 6. 20:23
 14/18 anonim ***** válasza:

sokszor én is elgondolkodom ezen... az embereket már egyre jobban belekényszerítik olyan munkahelyekbe, ahol gyakorlatilag éjjel-nappal meló van...

Azt mondják és én is úgy hiszem, az élet értelme a család, a szeretteink. De mi végre, ha egyre kevesebb idő jut egymásra? Mert mit látni? a szülők egymással ellenkező műszakban dolgoznak, hogy a gyerekkel mindig legyen valaki, épp csak aludni látják egymást otthon, külön időben kelnek, alszanak el...

Túlóra túlóra hátán, egyre kevesebb pénzért... Mi marad konkrétan az életnek? Leülni egy-két órára a gép elé aztán ismét menni kell melóba, vagy vár a házimunka, stb... Élet ez? Csak a rohanás, hol a boldog család, amiért dolgozunk?

Nekem még nincs gyermekem, így egyelőre egy műszakban tudok menni a párommal, de ijesztő belegondolni... még így is alig marad szabadidő, hát ha lesz gyerek és a vele járó megannyi kötelesség. Rettegek, hogy nem lesz rá elég időm, mert utána csak az iga van, ha meg akarunk élni valamiből...

Mások meg élik mindennapjaikat a mi adóinkból... A hülye magyar meg dolgozzon az utolsó erejéig...

Bocsánat a rizsáért, jobb is, ha abbahagyom. Vár a meló... :S

2011. okt. 6. 20:24
 15/18 anonim ***** válasza:

Több lehetséges válasz is van.

Például a rendszer megdöntése is egy lehetséges életcél.

2011. okt. 7. 02:06
 16/18 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem a kérdező nem arra gondolt, hogy személy szerint kinek mi a célja az életben, életével, hanem úgy általánosságban, minek van egyáltalán élet.
2011. okt. 7. 02:19
 17/18 anonim ***** válasza:
68%

Erre kérdezett vissza Digo, hogy „

Biológiai, vagy filozófiai értelemben”-e.

Az okosok meg lepontozták.

Pedig nyilván nem mindegy hogy tudományos szemszögből közelítjük meg a kérdést, vagy valami mélyebb lényeget keresünk!

2011. okt. 7. 02:48
 18/18 lsandor ***** válasza:
23%

[link]

Itt kerezsd meg és töltsd le a 2011. júliusi Őrtoronyt, aminek a címe: Mi adhat értelmet az életnek?

2011. okt. 21. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!