Miért élünk?
sokszor én is elgondolkodom ezen... az embereket már egyre jobban belekényszerítik olyan munkahelyekbe, ahol gyakorlatilag éjjel-nappal meló van...
Azt mondják és én is úgy hiszem, az élet értelme a család, a szeretteink. De mi végre, ha egyre kevesebb idő jut egymásra? Mert mit látni? a szülők egymással ellenkező műszakban dolgoznak, hogy a gyerekkel mindig legyen valaki, épp csak aludni látják egymást otthon, külön időben kelnek, alszanak el...
Túlóra túlóra hátán, egyre kevesebb pénzért... Mi marad konkrétan az életnek? Leülni egy-két órára a gép elé aztán ismét menni kell melóba, vagy vár a házimunka, stb... Élet ez? Csak a rohanás, hol a boldog család, amiért dolgozunk?
Nekem még nincs gyermekem, így egyelőre egy műszakban tudok menni a párommal, de ijesztő belegondolni... még így is alig marad szabadidő, hát ha lesz gyerek és a vele járó megannyi kötelesség. Rettegek, hogy nem lesz rá elég időm, mert utána csak az iga van, ha meg akarunk élni valamiből...
Mások meg élik mindennapjaikat a mi adóinkból... A hülye magyar meg dolgozzon az utolsó erejéig...
Bocsánat a rizsáért, jobb is, ha abbahagyom. Vár a meló... :S
Több lehetséges válasz is van.
Például a rendszer megdöntése is egy lehetséges életcél.
Erre kérdezett vissza Digo, hogy „
Biológiai, vagy filozófiai értelemben”-e.
Az okosok meg lepontozták.
Pedig nyilván nem mindegy hogy tudományos szemszögből közelítjük meg a kérdést, vagy valami mélyebb lényeget keresünk!
Itt kerezsd meg és töltsd le a 2011. júliusi Őrtoronyt, aminek a címe: Mi adhat értelmet az életnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!