Akiknek két keresztnevük van? Amelyiket nem használjátok, arról mi a véleményetek?
Figyelt kérdés
Sokszor hallom, hogy valaki, akinek 2 keresztneve van, mennyire utálja ezt. Én örülnék neki, ha lenne még egy nevem, mert az egyetlent nem szeretem. Ti hogy vagytok vele?2011. szept. 30. 08:45
11/24 anonim válasza:
Ja, egyébként a fiamnak is két neve van, de neki a másodikat használjuk. Azért nem az lett az első, mert úgy nem hangzott volna jól a vezetéknévvel.
12/24 anonim válasza:
Nekem kvázi 3 nevem van, mert két keresztnév jutott nekem, és a vezetéknevem is egy olyan mintha keresztnév lenne. Én nagyon szeretem, mindkettőt használom, és mindháromra hallgatok is.
13/24 anonim válasza:
Szerintetek ez az ember melyik nevére hallgat ha szólnak neki??
Lapite Oludayo Babanide Oludatrion Olapite
Ő Fekete Pákó:-))))))
14/24 anonim válasza:
Egy ismerősömnek "Gipsz" Albert Dániel a neve, egyértelmű, hogy a másodikat használja. :D
15/24 anonim válasza:
Én Veronika Eszter vagyok, mindkettőt szeretem, csak a Veronika becézéseitől tudok a falra mászni. Így egy ideig használtam az Esztert, de később rájöttem, hogy jobb ha egyszerűen szólok, hogy ne becézzék a nevem :)
A gyerekemnek is biztosan két neve lesz, mert így dönthet, melyiket szeretné használni :)
16/24 anonim válasza:
Nekem egy nevem van, de egyszer majd szeretném felvenni anyukám nevét második névnek. Anya utálja a nevét, azért nem adta nekem ezt a nevet, de nekem sokkal jobban tetszik, mint a sajátom.
17/24 anonim válasza:
A mi családunkban az a szokás, hogy a lányok két keresztnevet kapnak, a fiúk egyet. Kivéve aki mégse :) Szerintem akkor fontos, hogy két neve legyen valakinek, ha az egyik valami egzotikus név, vagy nagyon kislányos.
18/24 anonim válasza:
Én úgy irigylem azokat, akiknek két keresztnevük van. Nekem csak egy, egy időben nem is szerettem, mert sok ismerősömet hívták ugyanígy, de most már nem zavar. Baráti körökben becenevem van.
19/24 anonim válasza:
Én azt gondolom, nem gáz ha van második neved. Már tudhatod előre, mi legyen a gyereked neve (persze csak ha olyan nemű mint te) :D Viccen kívül, ez jó dolog, nem értem mi a baj a második névvel (személy szerint Dávid Gábor vagyok, a Dávidot használom, és nem utálom a Gábort...)
20/24 anonim válasza:
Nekem is kettő van, és az elsőt használom. Nem szeretem a 2. nevemet, anyu után kaptam, így elviselem, de ha nem hívnák őt így, akkor levetettem volna pár éve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!