Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Akiknek két keresztnevük van?...

Akiknek két keresztnevük van? Amelyiket nem használjátok, arról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Sokszor hallom, hogy valaki, akinek 2 keresztneve van, mennyire utálja ezt. Én örülnék neki, ha lenne még egy nevem, mert az egyetlent nem szeretem. Ti hogy vagytok vele?
2011. szept. 30. 08:45
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
97%
Ja, egyébként a fiamnak is két neve van, de neki a másodikat használjuk. Azért nem az lett az első, mert úgy nem hangzott volna jól a vezetéknévvel.
2011. szept. 30. 09:10
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kvázi 3 nevem van, mert két keresztnév jutott nekem, és a vezetéknevem is egy olyan mintha keresztnév lenne. Én nagyon szeretem, mindkettőt használom, és mindháromra hallgatok is.
2011. szept. 30. 09:11
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintetek ez az ember melyik nevére hallgat ha szólnak neki??

Lapite Oludayo Babanide Oludatrion Olapite

Ő Fekete Pákó:-))))))

2011. szept. 30. 09:27
 14/24 anonim ***** válasza:
90%
Egy ismerősömnek "Gipsz" Albert Dániel a neve, egyértelmű, hogy a másodikat használja. :D
2011. szept. 30. 10:05
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Én Veronika Eszter vagyok, mindkettőt szeretem, csak a Veronika becézéseitől tudok a falra mászni. Így egy ideig használtam az Esztert, de később rájöttem, hogy jobb ha egyszerűen szólok, hogy ne becézzék a nevem :)

A gyerekemnek is biztosan két neve lesz, mert így dönthet, melyiket szeretné használni :)

2011. szept. 30. 10:12
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy nevem van, de egyszer majd szeretném felvenni anyukám nevét második névnek. Anya utálja a nevét, azért nem adta nekem ezt a nevet, de nekem sokkal jobban tetszik, mint a sajátom.
2011. szept. 30. 10:21
 17/24 anonim ***** válasza:
89%
A mi családunkban az a szokás, hogy a lányok két keresztnevet kapnak, a fiúk egyet. Kivéve aki mégse :) Szerintem akkor fontos, hogy két neve legyen valakinek, ha az egyik valami egzotikus név, vagy nagyon kislányos.
2011. szept. 30. 10:36
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy irigylem azokat, akiknek két keresztnevük van. Nekem csak egy, egy időben nem is szerettem, mert sok ismerősömet hívták ugyanígy, de most már nem zavar. Baráti körökben becenevem van.
2011. szept. 30. 11:39
 19/24 anonim válasza:
100%
Én azt gondolom, nem gáz ha van második neved. Már tudhatod előre, mi legyen a gyereked neve (persze csak ha olyan nemű mint te) :D Viccen kívül, ez jó dolog, nem értem mi a baj a második névvel (személy szerint Dávid Gábor vagyok, a Dávidot használom, és nem utálom a Gábort...)
2011. szept. 30. 13:32
 20/24 anonim ***** válasza:
89%
Nekem is kettő van, és az elsőt használom. Nem szeretem a 2. nevemet, anyu után kaptam, így elviselem, de ha nem hívnák őt így, akkor levetettem volna pár éve...
2011. szept. 30. 15:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!