Mit tennétek, ha a polgármester fia jönne hozzátok, a feleségével vásárolni? Ruhásbolt konkrétan.
Apám 5 cikluson keresztül volt polgármester és már gyerekkoromban sem értettem, hogy miért reagálnak rá furcsán az emberek. Nekem gyerekként annyi jött le, hogy apám is elindul reggel dolgozni és késő délután jön meg, pont mint más szülők.
Mondjuk már felnőttként se értem, hogy mennyiben más egy polgármester. Ez is egy tisztség, ami törékenyebb is, mert ha nem jól csinálja, nem választják újra.
A kedvencem a tegeződős megszólítás volt: "Polgármester úr , hogy telt a napod?" Apám meg győzte mondani, hogy van neki keresztneve, ha már összetegeződtek, akkor esetleg szólítsák azon.
Viszont pont a napokban volt egy vicces félreértésem. A főnököm megkért, hogy az egyik kerület polgármesterét próbáljam meg elérni és derítsem ki milyen nyelven beszél (főnököm külföldi), ha csak magyarul, akkor tolmácsoljak, majd a kezembe nyomott egy névjegyet, amin egy név egy néhány elérhetőség volt, tisztség nem volt megjelölve.
Gondoltam, hogy a titkár számát kaptam meg. Felhívtam, elbeszélgettünk, hogy "a polgármester úr ráér, részt tud venni a programon?". A fickó megmondta milyen nyelven tud a polgármester, valószínűleg tud jönni, stb.
Másnap kaptam egy e-mailt az asszisztensétől, hogy akkor hivatkozva a telefonbeszélgetésünkre, szeretne visszajelezni, hogy a főnöke jön. Akkor, miután névvel írta oda - esett le, hogy én telefonon magával a polgármesterrel beszéltem. Szerencse, hogy a magyar nyelvben a magázódás megfelel annak, mintha egy harmadik személyről beszélnénk :)
Ők nem jöttek rá a bakira, a feladat pedig teljesítve :)
00.54,
:DDDDDDD Köszi! Megnevettettél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!