Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Gyerkőc, babóca, pocaklakó....

Gyerkőc, babóca, pocaklakó. Van ellenérzésed ezekkel a szavakkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Ezeket a gügyögő és mézesmázas szavakat a női magazinok és kismama blogok emelték be a köztudatba az utóbbi kb 10 évben. A létjogosultságukat nem kérdőjelezem meg, de akkor is irritálóak...

2011. szept. 25. 12:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%

a babót utálom, főleg amikor úgy írják, hogy van egy X hós babóm

mi a rák az a hósbabó?

az úgy miért nem jó, hogy van egy X hónapos fiam/gyermekem/kisbabám?

2011. szept. 25. 15:50
 12/21 anonim ***** válasza:
67%

A pocaklakó valamiért engem is irritál.

A többi elmegy, nem tetszik, de nem viszolygok tőle.

2011. szept. 25. 16:40
 13/21 anonim ***** válasza:
59%
Ez ilyen panellakó "tájszólás":
2011. szept. 25. 17:20
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Előző: jól szituált anyukáktól is hallottam már ilyen szavakat. Úgyhogy ki kell ábrándítsalak, nem csak a "panellakók tájszólása" ez. A hülyeség nem lakóhely függő.
2011. szept. 25. 18:05
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Babó...Tolkien után szabadon!:-D
2011. szept. 25. 18:07
 16/21 anonim ***** válasza:

Na jó akkor úgy mondom h városi "tájszólás".

(Tudom erre jön a kontra h "de én faluban is hallottam", de ezt akkor is a városi kismamák "szubkultúrája termelte ki.

És persze nem vagyok városutáló falu "fan", mielőtt ezt mondaná vki, én is városban élek.:P)

2011. szept. 25. 18:37
 17/21 anonim ***** válasza:
77%
És valahogy inkább az utóbbi időkben hallani ezeket a fura elnevezéseket a kicsikre.
2011. szept. 25. 19:01
 18/21 anonim ***** válasza:
Igen, ez egy új divat.
2011. szept. 25. 19:13
 19/21 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem a pocaklakó jópofa, de én csak bizonyos szövegkörnyezetben használnám... a gyerkőc nekem nem fura, sokan használták régebben is. Bár én nem és biztos nem is fogom, mert nem jön a nyelvemre. :) Viszont a csemetét pl nagyon aranyosnak tartom.
2011. szept. 25. 19:51
 20/21 anonim ***** válasza:
95%

A babóca nem a Bogyó és babóca című könyvből van? (voltam eladó könyvesboltban, mennyi ilyen könyvet elvittek?!)

A gyerkőc még elmegy de a pocaklakóról első körben nem is a hegylakó, hanem a Hétszűnyű Kapanyányi Monyók (Fehérlófiából)ugrik be. Nem tudom, miért nem értik meg, hogy a gyerek attól hogy kicsi még nem hülye, és nem kell ugyu-bugyuzni neki. De a kedvenc szavam a babapopsi, főleg amikor komoly gyermekorvosok magyarázzák, hogy hogyan kell ápolni a babapopsit (nincs rá valami tudományos név?)

2011. szept. 26. 00:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!