Van még itt rajtam kívül olyan, aki nem tud "semmit" csinálni?
Úgy értem, hogy egyszerűen képtelen vagyok arra, hogy csak üljek, és ne csináljak semmit. Pl. tévézés közben kötni szoktam, vagy napozok a strandon, de közben olvasok, vagy rejtvényt fejtek. Legutóbbi nyaralásomon (igaz akkor egyedül voltam) kb. 1 órát feküdtem összesen a tengerparton, helyette az összes elérhető kirándulásra elmentem. Valahogy úgy élem meg a napjaimat, hogy nem tudom elviselni, hogyha csak egy is értelmetlenül telik el. Persze, van, hogy semmihez sincs kedvem, de ilyenkor sétálni szoktam a környéken. Vagy keresek a haveri körben olyat, aki épp ráér dumálni, vagy moziba menni, vagy csak beülni valahová. Kikapcsolódni ki tudok, mert ha elmegyek valahová a barátommal, vagy haverokkal az más, azt nem érzem időpocsékolásnak, ott mindig jól érzem magamat, mert szerintem ennek is van értelme. Csak muszáj, hogy mindig csináljak valamit.
Láttam nemrég itt egy videót az agyműködésről, abban volt, hogy a férfiak agyában a dolgok dobozokban vannak, és a dobozok között van egy semmi doboz. Párom használja is elég sokat. Nem zavar, de én nem tudom ezt tenni. Szóval arra lennék kíváncsi, hogy van-e még itt olyan, aki állandó pörgésben van? Azt nem tudom, hogy ez attól van csak, hogy nő vagyok, vagy valami bajom lehet?
Amúgy 33 vagyok, de világéletemben ilyen voltam.
pedig ez nem jó. Meg kell tanulni: mert nagyon pihentető és lenyugszik a tudat. A pörgő, nyüzsgő tudattal tevékenykedő nagyon fárasztó, nemcsak a környetetének, magának is.
Lecsendesíteni a tudatot. És utána kreatívabban, jobban teszi a "valamit", ami kell.
Milne:Micimackó, klasszikus példa:
- én is szeretem – mondta Róbert Gida. – De hogy mit szeretek csinálni? Semmit.
– Hogy csinálsz Semmit? – kérdezte Micimackó, egy darabig elgondolkozva.
– Úgy, hogy mikor rád kiáltanak, éppen mikor indulsz, hogy csináld: “Mit csinálsz, most Róbert Gida?” – és azt feleled: “Ó, semmit!” – és mész, és csakugyan nem csinálsz semmit.
– Ahá – mondta Micimackó.
– Most majd ilyenféle dolgot csinálunk, ami semmi.
– Ahá – mondta újra Micimackó.
– Az ember csak megy, odahallgat olyasmire, amit úgysem hall, és nem izél semmivel.
Ha hiszed ha nem én is kb. ilyen vagyok csak kicsit fiatalabb kivitelbe.
Nekem az az érdekes hogy megvan mindennapomnak a napirendje. 2-3 naponta járok edzeni. Rengeteget járok edzőtáborokba /évszakonként 1- 4 dbbe/ Mikor hazaérek a suliból 1-2 óra fele elkezdek tanulni utána elmegyek edzésre mikor hazajövök újra tanulok.
Szünetekben rendszerenen járunk el barátokkal szórakozni, vagy kirándulni családdal.
De pl.: tv-zni egyáltalán nem szoktam mert szerintem butít. Számítógéphez saját szórakozásomra 1 órát ülök max.
17/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!