Hogy kell filozofálni? Mit értetek ezalatt?
Figyelt kérdés
Úgy gondoltam, viszonylag intelligens vagyok és lehet velem beszélgetni, amíg a barátom a fejemre nem olvasta, hogy velem nem lehet sosem filozofálgatni...És mindig csak racionális dolgokról beszélünk, de ő szeretne ilyen kérdéseket megvitatni, hogy miért vagyunk a világon stb..Ahogy belegondoltam, engem tényleg ritkán foglalkozatatnak _mélyebben_ ilyen kérdések. Ti szoktatok ilyenekről besélgetni? Hülye kérdés, de hogy néz ki egy ilyen beszélgetés (erre nagyon kíváncsi lennék)?2011. szept. 19. 15:05
11/11 anonim válasza:
Filozófia:
azt jelenti, hogy az ember szert tesz lényi értelemre és ezt folyamatosan használja is.
Az, hogy valaki biológiailag embernek születik, még nem jelenti azt, a szó magasabb értelmében is ember
(pl. gondolkodhat állati szinten, viselkedhet "baromként" stb.)
Az emberi minőséget meg kell(ene) tanulnunk, azért tenni kell(ene).
A filozófus önnön gyökereit is meg meri vizsgálni,
ebben különbözik a többi embertől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!