Reformatus ifjak, vagy fiatalok, mit jelent szamotokra a konfirmalas? Miert konfirmaltatok vagy konfirmalni fogtok? Mit ertetek ezalatt?
Hát én nagyon nem voltam meghatva, igazábol örültem, hogy együtt van a család, de úgy igazából nnem nagyon izgatott a dolog, pedig vallásos vagyok.
16F
Nálam nem volt szülői nyomás különösebben. Minden csak simán menetrend szerint ment, ahogy a hittanos társaimnál vagy előttem nővéremnél. Annyit jelentett, hogy úrvacsorázhatok és szavazhatok presbiterválasztáskor... 13 éves voltam, és bár hívő, nagyon utáltam, hogy csomó mindent szó szerint meg kellett tanulni, nem is tanultam... Igazából pár éve olvastam vissza, mit is fogadtam meg akkor, és nagyon meglepődtem, nem emlékeztem...
Egyébként hmm... nem tartozik ide, de azóta már katolikus vagyok. Mélyen és meggyőződésesen. Pedig később refi is így voltam. :)
fél éve járok konfirmáció előkészítőre, és már úgy érzem, hogy eléggé megváltoztam. Többet imádkozok, és dolgozatok előtt sem magolok, hanem inkább Isten segítségét kérem (szabad imadsag).
Másfél év múlva, mikor konfirmálni fogok, akkorra biztosan elég erős lesz a hitem, hiszen most is Istenhez fordulok örömömmel és bánatommal.
12/L
Én egyházi gimnáziumba jártam, csak azért konfirmáltam, hogy ne csapjanak ki :D
Amúgy nem volt vészes, bár ha állami intézménybe jártam volna, 0% az esélye annak, hogy én lekonfirmálok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!