A magyarok többsége miért nem beszél idegen nyelvet?
Most az idősebb korosztályt haggyuk, megértem, hogy akkoriban más világ volt.
De nem értem, hogy a mai fiatalok, mi a fenéért nem beszélnek egy nyelvet sem? Azzal tisztában vagyok, hogy itthon a nyelvtanárok többsége egész egyszerűen siralmas.Nekem több tanárom is volt, ezek közül is csak 2-őt tudok kiemelni, akik naggyából jók voltak.
De mégis, engem annyira izgat ez a nyelvkérdés, itthon is folyamatosan angol/német nyelvű videókat nézek, szövegeket olvasok, bujom a régebbi nyevkönyveimet..Azt mondom, hogy az én nyelvtudásom (a siralmas tanárok ellenére) korrekt.De a többség miért veszi ennyire lazán ezt a témát?Nekik ez nem fontos?
ma 15:54
Ostoba ötlet és undorító bár sűrűbben adhatnának feliratos filmeket de ne hogy már ne szórakozhasson az ember saját anyanyelvén. Egy filmet azért ülök le megnézni hogy szórakozzak és nem azért hogy a már így is mindenhol sulykolt ANGOL nyelvet tanuljam.
14 éves vagyok.
Németből már letettem a középfokút, angolból még csak az alapot. Ezenkívül tanulok koreaiul, ebből nyárra tervezem az alapfokot :) Szerintem annyi ember vagy, ahány nyelvet beszélsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!