Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A magyarok többsége miért nem...

A magyarok többsége miért nem beszél idegen nyelvet?

Figyelt kérdés

Most az idősebb korosztályt haggyuk, megértem, hogy akkoriban más világ volt.

De nem értem, hogy a mai fiatalok, mi a fenéért nem beszélnek egy nyelvet sem? Azzal tisztában vagyok, hogy itthon a nyelvtanárok többsége egész egyszerűen siralmas.Nekem több tanárom is volt, ezek közül is csak 2-őt tudok kiemelni, akik naggyából jók voltak.

De mégis, engem annyira izgat ez a nyelvkérdés, itthon is folyamatosan angol/német nyelvű videókat nézek, szövegeket olvasok, bujom a régebbi nyevkönyveimet..Azt mondom, hogy az én nyelvtudásom (a siralmas tanárok ellenére) korrekt.De a többség miért veszi ennyire lazán ezt a témát?Nekik ez nem fontos?

2011. szept. 9. 19:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az elsődleges oka az, hogy nem akarnak tanulni. Nem arra gondolnak, hogy az milyen szuper, ha beszél egy másik nyelvet is, hanem kényszernek érzik, mert a suliban tanulják (mint pl. a kötelező olvasmányokat is azért szidják/nem olvassák el, mert kötelező, holott a legtöbb nagyon is jó). És tényleg nem tanulják a nyelvet. Pl. mikor külföldön voltam velem egykorúakkal (osztálytársak/évfolyamtársak), mindig én beszéltem helyettük, mert semmit nem tudtak, pedig elvileg ugyanazt tanítják nekik is, mint nekem. Úgyhogy én sem értem..
2011. szept. 11. 02:08
 12/18 anonim ***** válasza:
88%
vki írta itt hogy magyar minden film, stbstb. persze, biztos azért kell más nylevet tanulni hogy eredetibe nézzük mi? később ha dolgozol, esetleg majd akkor fog kelleni ha olyan munkát vállalsz.
2011. szept. 11. 09:38
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az a hozzászóló oda akart kilyukadni, hogy az emberek többsége csak akkor találkozik más nyelvekkel, amikor konkrétan használnia is kéne már.
2011. szept. 11. 09:41
 14/18 anonim ***** válasza:
88%
Nem azért kell, hogy eredetiben nézzed(bár az sem rossz), hanem arra céloztam volna, hogy pl. Svédországban, Dániában, Norvégiában, Finnországban, Hollandiában(Bengium felében), stb.-ben NEM LÉTEZIK olyan, hogy a film az ország nyelvén van, max. a mesék a gyerekeknek. Minden felirattal megy. És nem azért, mert nincs szinkronra pénzt, mindegyikben igen csak magas az életszínvonal és pénzük is van, de egyszerűen nincs szinkron. És elképesztően jól tudnak angolul. De persze van még egy csomó nyelv, amiben nincs, mint a szerb, román, orosz, stb. Németül, franciául és spanyolul van(mert azok sem hajlandók a spanyolon kívül más nyelven megtanulni), olszul vagy van, vagy nincs. Ha valakit érdekel, van erről a témáról írás a neten. Szerintem be kellene vezetni, hogy igenis adjanak eredeti nyelven filmeket/sorozatokat, felirattal, főműsoridőben. Bár hogy a magyar nép jócskán fölháborodna, az szent... Azt is be kéne mondjuk vezetni, hogy tanuljanak angolt rendesen az iskolában, de ne csak tanuljanak, hanem tudjanak is.
2011. szept. 11. 15:54
 15/18 anonim ***** válasza:
66%

ma 15:54

Ostoba ötlet és undorító bár sűrűbben adhatnának feliratos filmeket de ne hogy már ne szórakozhasson az ember saját anyanyelvén. Egy filmet azért ülök le megnézni hogy szórakozzak és nem azért hogy a már így is mindenhol sulykolt ANGOL nyelvet tanuljam.

2011. szept. 11. 16:57
 16/18 anonim ***** válasza:
47%
ez pont az a fajta megoldás lenne, ahol a kettő (szórakozás, és a nyelvtanulás) nem zárná ki egymást, hanem egyszerre menne. Kellemest a hasznossal...
2011. szept. 11. 22:16
 17/18 anonim válasza:
100%

14 éves vagyok.

Németből már letettem a középfokút, angolból még csak az alapot. Ezenkívül tanulok koreaiul, ebből nyárra tervezem az alapfokot :) Szerintem annyi ember vagy, ahány nyelvet beszélsz.

2014. dec. 13. 18:32
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Egész egyszerűen azért nem beszélnek idegen nyelvet, mert napi szinten nincs rá szükségük, tehát nem is használják. amit nem kell tudnod, azt rövid időn belül elfelejted.
2016. jan. 5. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!