Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A tűzoltóké minden tiszteletem...

A tűzoltóké minden tiszteletem! Hogy lehet feldolgozni a mindennapokat a munka miatt? Egyszerűen nem tudom elképzelni sem. Ha valaki esetleg tűzoltó akkor írja le légyszíves.

Figyelt kérdés
2009. ápr. 21. 19:41
 1/10 anonim ***** válasza:
77%

Nem igazán értem a kérdést!

"feldolgozni a mindennapokat a munka miatt"

Feldolgozni azokat a dolgokat amivel a munkája során találkozik? Erre gondolsz?

Egymás között szoktak róla beszélgetni, otthon mesélnek róla stb.

Ha nem sikerül egyedül feldolgozniuk a történéseket pl. tűzoltó bajtárs halála vagy valamilyen riasztás utáni a helyszínen átélt dolgokat, látottakat akkor szokták igénybe venni a pszichológus segítségét.

2009. ápr. 21. 20:26
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
Nekem édesapám tűzoltó és nem szeret beszélni a munkájáról. Eléggé elfojtja a keményebb dologokat...volt már jó pár húzús ügy, de nem szereti ezeket megvitatni. Szerintem a tűzoltók max. egymás között beszélik ez meg vagy egyáltalán nem. Van olyan, aki jobban tud úgy élni, hogy magában tartja és próbál a lehető legkevesebbet beszélni róla, mert így nem gondol a történtekre olyan sokat.
2009. ápr. 21. 21:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
családban van mentős, ő úgy fogja fel, hogy ez a munkája, az embereket össze kell kanalazni sokszor, de bírja a vért, nem beszél róla nagyon, de ha volt valami különleges esemény akkor elmondja.
2009. ápr. 21. 21:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, unokatesóm mentős emellett ügyeleti autót is vezet. Ha találkozok vele valahogy mindig a nemrég történteket meséli. Mond néha elég durva dolgokat, de nem is csoda hiszen évek óta rohamkocsin van.
2009. ápr. 21. 21:45
 5/10 anonim ***** válasza:
Második vagyok: most őszintén: ilyen válaszokat miért kell lepontozni? Nem is fogok többé írni, semmi értelme...
2009. ápr. 21. 22:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz lehet, hiszen életveszélyes helyzetekben dolgoznak, ugyanúgy, ahogy a mentős is, meg néhány hasonló terület is van, ahol olyan dolgokat is lát az ember munkája során, amit az átlagember szívesen elkerül. (apám munkavédelmis, és helyszínelt már olyan halálos vasúti balesetnél, ahol az emberből csonkok maradtak csak szétszóródva, nem beszél ilyenekről részletesen; dolgoztam az Onkológián egy rövid ideig, adminisztrációt végeztem, néha arra járt kolléga az intézmény "halottasház" részéről, azt mondta, nem könnyű, főleg, ha gyerek hal meg)

Valahogy viszont muszáj nekik kezelni, hiszen akik ezeket a munkákat választják általában nem csak munka nekik, hanem hivatás. Ha csak munka lenne, otthagynák az első nehézségnél.

2009. ápr. 21. 23:14
 7/10 anonim ***** válasza:

Valószínűleg úgy vannak ezzel, hogy ez vele jár, és amikor ezt a hivatást választották, ennek tudatában voltak.

Valóban kijöhet valakin a stressz úgy is, hogy nem beszél róla, de ismertem olyan pl. ápolót, aki meg "rémtörténetekkel" riogatta környezetét - ő így vezette le a feszültséget, gondolom.

2009. ápr. 22. 00:52
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!Elsőnek! Igen arra gondoltam! helo
2009. ápr. 22. 20:21
 9/10 anonim válasza:
Mi speciel bent a laktanyába eszünk sokat:D Szerintem így tudjuk feldolgozni. Gondolj bele hogy a legtöbb tűzoltónak milyen kis pocakja van.:D
2010. ápr. 28. 00:17
 10/10 anonim válasza:

Barátom nagybátyja először otthon kibeszélte magából a dolgokat... aztán már nem volt gond. De azért 10 év munka után is van olyan, hogy nem tud szóhoz jutni...

A barátomtól meg mindig megkérdezem merre voltak :) Ő is elmondja és ezzel talán meg is oldódtak a problémák. Jó, persze sosem lehet elfelejteni, de könnyebb egy kicsit :)

2010. aug. 16. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!