Írországban élők vagy akik már voltak Írországban! Milyen lehetőségek vannak kint munka területén?
Mi 4 hónapot voltunk Írországban.De mivel a válság miatt semmi melót nem kaptunk,így visszamentünk Angliába.
A 4 hónap alatt én azt tapasztaltam,hogy az írek nem igazán barátságosak,bár lehet hogyha ismertek volna minket akkor azok lettek volna.De éreztük néha hogy nem igazán örülnek az "idegeneknek"..Egy barátunk jelenleg is ott van,de éppen a múlt héten mondta,hogy elhagyja ő is Írországot,mert alig talál melót..(alakalmai melói vannak)
Szerintem ma még nehezebb a helyzet..
Én nem élek/éltem Írországban, de párom igen. 1 hét után talált munkát (2006-ban) és elég jól keresett vele. Persze folyékony angol nyelvtudással...
Én azt tanácsolom, hogy ne kérdezgesd a magyarokat, hogy milyen kinn az élet, mert összevissza beszél mind. Én most Angliában vagyok, 3 hónapja, és én is kérdezgettem mielőtt kijöttem. Nah ha rájuk hallgatok nem jövök ki, annyi tragédiáról írtak... Közben meg 1 hónapon belül találtam állást, még csak nem is minimálbérest. Céges autót vezetek, céges telefont kaptam, pedig csak egy takarító vagyok...
Az angolom pedig lapos középfok.
Tudom a kérdés Írországra vonatkozik, ott én is úgy tudom szarabb a helyzet, de szerintem ez rajtad múlik. Ha akarsz - és ezalatt komoly elszántságot és kitartást értek - akkor találsz bárhol melót.
ma 21:50
Ha mindenki össze-vissza beszél,akkor te is?????
Igen 2006-ban más volt a helyzet, de azért én nem festeném le ennyire drasztikusan a dolgot. Sajnálom, hogy nektek nem jön össze a munka találás. Párom is pont így áll. Én már rég dolgozom és nagyon jól keresek végzettség és perfekt nyelvtudás nélkül, de ő hiába küldte a CV-ket. Egészen mostanáig. Most olyan munkára jelentkezik ami köztudottan hiányszakma és olyan CV-t írt, hogy egész életében ezt csinálta. Nyilván nem teljesen igaz, de nem is hazugság az egész csak színes. Szombaton szórta szét neten a CV-t, hétfőn már interjúra ment. Ez mondjuk Anglia. Tényleg nem tudom mi a helyzet Írországban. De akkor lehet jobban megéri Angliába jönni.
"Ha mindenki össze-vissza beszél,akkor te is?????" Lehet. :) De bennem legalább jószándék van és nem irigység.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!