Miért hiszik azt hogy a szakmunkások trógerek és nem ér semmit a munkájuk?
Vki azt írta hogy nem jönne össze szakmunkással mert annak nem lesz munkája és neki kell eltartani.
Másvalaki meg van róla győződve hogy alkoholisták, trógerek.
Aki nem tudja hogy mi a szakmunkás(van ilyen), annak elárulom hogy szakiskolát végzett ember. Nem mindenhol feltétel hozzá az érettségi, van ahol elég a 10 osztály is, sőt valahol már csak 8.
Ilyen szakma pl a Kőműves, Szobafestő, Ács, Villanyszerelő, Autószerelő...
Mindenki el van szállva a diplomásoktól
Sok mindentől függ. Például én dolgoztattam jónéhány olyan szakmunkással, aki után a fejem fogtam, hogy bár ne tettem volna (a vadiúj ablakon a berakást követő este fújt be a szél... wtf? és persze félhavi fizum kifizettem neki, na az egy tróger volt például).
Van szakmunkás ismerősöm, nem is kevés. Szeretem őket, jól elvagyunk, de tény, hogy eléggé műveletlenek és tájékozatlanok sok téren. Ők azok, akik ha könyvet vesznek is a kezükbe, maximum ponyvát olvasnak, és pl. Walter Scott neve semmit nem mond nekik. Ők azok, akik mindig bedőlnek a különféle ügynököknek, mlm, piramisjáték, biztosító, stb. Ők azok, akik a választásokon aszerint szavaznak, hogy melyik pártnak szimpatikusabb a szogenje.
Nem mondom, hogy trógerek. De általában nem is a társadalom krémje.
Kivételek persze akadnak, apósom villanyszerelő, és rengeteget olvas, képben van az új történésekkel, legye az politika, sport vagy építészet, mindenről lehet vele beszélni. De ő tényleg kivétel.
Nem mindenki hiszi ezt, pl. én sem.
Akik ezt mondják, vagy beképzelt hülyék, vagy rossz tapasztalataik vannak egy-két szakmunkással és ez alapján általánosítanak.
Ráadásul manapság még talán könnyebben is találnak munkát a jó szakmunkások, mint a friss diplomások.
Ismerősöm hentes, kezdő fizetése, persze nem itthon, átszámolva 200 ezer forint.
Iskolámba egyik szakács gyerek is 150 felett keres, nettóban!
Én is szakácsnak tanulok és értem, hogy sokan miért nézik le a szakmunkásokat, a fél iskola cigány, és a sok tini képződmény nem tanul, csak balhézik, gondolom én sokaknak ebből ez jön le.
Ezt érdemes átolvasni, ők mind szakmunkások:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!