Mit jelent, és mitől lesz egy történet 'creepypasta'?
Sokszor hallottam már "creepypasta" történetekről, de nem értem, mitől is lesz az? Tulajdonképpen mit is jelent az, hogy "creepypasta"? (tükörfordítást hanyagoljuk :))
Létezik-e olyan weboldal (akár angolul is) ahol vannak történetek képek nélkül ? (Nem bírom azokat a képeket xD Oo)
A 'pasta' kifejezést rövid(kitalált) sztorikra is szokták használni.
A 'creepy' pedig ijesztő, hátborzongató. Ezért a jelentése: ijesztő sztorik :)
nem tudom láttatok e már smiley dogrol képet..
majdnem beszartam XD
szóval sokatok igazát összegyúrva itt a creepy pasta definíciója: olyan ilyesztő történet, story, amiről a legtöbben már hallottak, viszont valóságalappal egyáltalán nem rendelkezik. szóval a copy + paste dolgot úgy értsétek, (másolás beillesztés) hogy az ember hall erről a sztoryról, azt hiszi ,hogy igaz mert aki mesálte is elhitte és továbbadja, anélkül, hogy meg kérdőjelezné a valóságosságát, utánaolvasna. kimásolja és úgy ahogy van adja is tovább, igaz történetként, mindenki tud róla, de seni se néz utána, mert elhiszik, hogy igaz és nekik onnantól kezdve mindegy. szóval a creepy pastak fszságok amiket igaztörténetként tovább mesélnek és igaz történetként kerül köztudatba,
utó irat: amikor egy történetet hallaszu 2315353634 helyről de egyik kutyával mondja, a másik macskával, a harmadik tengerimalacról beszél... szóval a lényeg egyezik csak eltér benne sok minden, de fellelhető benne az ,hogy ugyanaz csak mindenki saját maga szerint formálta, hozzáadott, elvett... ezek creepypasták.
Én sem birom ezeket a képeket. Az elöbb néztem meg a smile dog ot.... előre látom hogy egy hétig nem alszom..... D:
~.~
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!