Mi egy jó történet kitalálásának a menete?
Figyelt kérdés
Például helyszín, szereplők, a sztori, stb. Szóval, hogy is van ez?2010. júl. 27. 18:58
1/7 anonim válasza:
Szerintem visszafelé kell haladni.
Először egy jó csattanót, vagy meglepő véget kell kitalálni, ami nagyot üt. És onnan visszafejteni, hogy hogyan gördüljön a történet, hogy izgalmas legyen. Én így csinálnám.
2/7 anonim válasza:
Minden egyes történet egy meghatározott séma szerint épül föl, ez a séma bele van égve az agyunkba, azt a történetet találjuk jónak, ami követi.
Ajánlom figyelmedbe a meseelmélettel foglalkozó irodalmat.
3/7 anonim válasza:
Nekem ez úgy működik, hogy elmerengek, elképelem az egészet filmként. Néha csak úgy, szórakozásból, aztán ha jónak gondolom, lekörmölöm, mielőtt elfelejteném. Van benne leírás, párbeszédek, néha a szereplők jellemzője. Ezért hordok mindenhova magammal post-iteket vagy kis noteszt meg tollat, hogy bárhol le tudjam írni, ami épp jön.
4/7 anonim válasza:
utolsónak.
láthatnánk valamit belőle?
szemelvényeket?
5/7 A kérdező kommentje:
Én is kiváncsi lennék rá. És köszönöm a válaszokat!
2010. aug. 1. 20:02
6/7 anonim válasza:
Nálam úgy működik, hogy bevillan egy kép, egy esemény, csak úgy hirtelen, aztán azt elkezdem továbbgondolni, kiszínezni, összefüggéseket leírni, vázlatot készítek, és végül összeáll az egész. Eltart egy darabig.
13/L
7/7 anonim válasza:
Szerintem emberfüggő a sorrend.Valaki Sztorit talál ki előszőr aztán szereplőket, majd a helyszínt.Én úgy szoktam ,hogy kitalálok egy pár karaktert és néhány jellemzőt ami eszembejut.Kiszámolom ,mennyi zenét hallgassak meg ,hogy 2 és fél órás legyen ,mivel filmet akarok és fülhallgatón végighallgatom a kiválasztott zenéket és közben csak a fantáziámra hagyatkozok és elkezdem elképzelni.Minden nap valami ötlet és újítás és egyszer majdcsak kialakúl valami nagyonjó.Ha a történet tetszik nekem és úgyérzem ,hogy nincs mit rajta javítani ,akkor leírom magamnak.Ezután én még érdekességeket is szoktam írkálni magamnak a kitalációmról amik a kitalált filmemben nem jelentek meg.Azért szoktam előbb a szereplőket kitalálni ,mert én nem tudok a történethez igazodni.Ha lerajzolsz egy embert és kitalálsz neki jellemzőket ,akkor sokkal könnyebb történetet kitalálni neki mindt csak úgy random kitalálsz egy szereplőt aki lehet nem is úgy fog kinézni ahogy te akarod és lehet más jellemzői lesznek mint ahogy te akartad.Legalábbis velem így van.De mindenki úgy csinálja ahogy ő akarja.Ez csak az én véleményem.Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!