Mi a véleményetek a mai 10-19 éves korosztály viselkedéséről? Én nagyon szomorú vagyok. Rosszul gondolom, hogy ez a nagy szabadság a nevelésben nem biztos, hogy jó?
Tanár vagyok, így ezzel a korosztállyal sokat találkozom.
A véleményem az, hogy egyrészt valóban nem csak a gyerek tehet róla, hogy olyan, amilyen, hanem nagyban a szülők is.
A másik dolog pedig, hogy legalább annyi értelmes, okos, tisztességes gyerek van, mint amennyi jellemhibás. Nem szabad általánosítani.
Egyébként abban a gimiben tanítok, ahová anno jártam. Hasonlók miatt panaszkodtam az elején a régi igazgatóhelyettes kollégámnak (hogy bezzeg amikor mi voltunk tinik). Na, ő mesélt az évfolyamomról pár olyan sztorit, amire vagy már nem emlékeztem, vagy nem is tudtam róla, de semmivel sem voltunk jobbak, mint a maiak.
Én nagyon egyetértek veled kedves kérdező,és az első válaszolóval is.Nekem 15 éves gyerekem van,és még két kisebb,szerintem félelmetes szörnyű dolgokat hallani manapság,néha alig hiszem el.Rossz bele gondolni hová tartunk így.És igen,sokmindent hozunk a családból,sokan nem nevelnek gyereket csak felnő valahogy,és rossz példát lát otthon is.
Néha azt gondolom már én vagyok túl szigorú szülő,túlságosan ellenőrizni akarom a gyerekeimet.De én szükségesnek érzem ezt,és főleg a jó példa mutatását otthon.Nagyon el van durvulva a fiatalság,senki ne mondja,hogy régen is ennyire arrogánsak szemtelenek mertek lenni a fiatalok.A fő baj az,hogy szinte semmilyen tettüknek viselkedésüknek nem kell viselni a következményeit sem az iskolában sem otthon.Én úgy gondolom,ha pl egy kiskorú el tud követni bűncselekményeket brutális dolgokat,akkor lehessen ezért a törvény előtt is felelősségre vonni,plusz még a szülei is viseljék a következményeket.És igenis káros rájuk nézve az a nagy szabadság,vagy inkább nem törődés.
Természetesen nem lehet általánosítani,tényleg vannak nagyon rendes családok fiatalok,de sokkal több a problémás gyerek család mint régen ezt el kell ismerni.
11,13 vagyok.
Még azt hozzátenném,hogy régen a tanítók tanárok is máshogy viselkedtek mint ma,máshogy tanítottak neveltek.Most is meg kellene követelni a tiszteletet,csak sajnos nincs semmi a kezükben már amivel hatni lehet a mai fiatalságra.
Meg persze nagyon sok a pályára alkalmatlan pedagógus.
Gondolok itt a vetkőzős tanár nénikre...stb.(Ő a fiam sulijában tanít)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!