Ha lehetne, lecserélnéd az anyanyelved (a magyart) egy másik anyanyelvre?
A legjobb lenne többnyelvűnek lenni. :)
Van olyan ismerősöm, akinek vagy 5 anyanyelve van. (Különböző nemzetiségű szülők, és közben még pici korában több országban is éltek.)
Ez lenne az igazi. :P
Az egyik nyugodtan lehetne a magyar, szeretem ezt a nyelvet. :)
ma 22:37
Ezt is csak a hülye magyarok találták ki...
A világ legnehezebb nyelve a kínai, a 250 jeles abc je miatt és a 160 féle különböző dialektus miatt...
Mióta a németet és angolt is felsőfokon beszélem csak még jobban szeretem a magyar nyelvet.
Annyira nem tudják magukat szépen kifejezni, képi leírásuk szóban alig-alig van, egy kicsit lebutult nyelvet beszélnek. Most Németországban élek és úgy érzem, hogy butulok a nyelv használatával, nincs benne az a szépség és fantázia, ami a magyar nyelvben napi szinten megtalálható.
Szóval a kérdésre a válasz, nem, nem nyerélném le semmi pénzért, nagyon büszke vagyok, hogy ezt a szép nyelvet tökéletesen beszélem. Nem utolsó sorban, hogy képes vagyok olvasni a magyar irodalom remekeit. Amiből szintén nem jeleskednek a külföldi nyelv képviselői. És mielőtt elkezditek megcáfolni az előző mondatomat, nézzetek meg egy általános iskolás és gimnazista német tanmenetet, hogy miket tanulnak/ill. nem tanulnak mert nincs/ a német diákok.
22:42 és 22:45
meg kéne tanulni olvasni!
A világ EGYIK legnehezebb nyelve - így szólt a hozzászólás.
Először arra gondoltam, hogy angolra, de nem is rossz az a többnyelvűség, főleg, mikor eszembe jut, hogy írjak, és remekül lehet cifrázni - nem káromkodni, a szép szavakat is lehet cifrán használni.
Ha meg többnyelvű lennék, akkor angol, magyar, olasz, svéd és görög lenne a nyelvem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!