Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha lehetne, lecserélnéd az...

Ha lehetne, lecserélnéd az anyanyelved (a magyart) egy másik anyanyelvre?

Figyelt kérdés
Én szívesen beáldoznám egy angolért, olyan jó lenne ha minden gond nélkül profin beszélnék angolul... A magyar am sem ér sokat ma már...
2011. aug. 24. 22:12
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

A legjobb lenne többnyelvűnek lenni. :)

Van olyan ismerősöm, akinek vagy 5 anyanyelve van. (Különböző nemzetiségű szülők, és közben még pici korában több országban is éltek.)

Ez lenne az igazi. :P

Az egyik nyugodtan lehetne a magyar, szeretem ezt a nyelvet. :)

2011. aug. 24. 22:36
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképp sem. Ez a világ egyik legnehezebb nyelve - a ragozások miatt -, büszke vagyok rá, hogy jól beszélem :)
2011. aug. 24. 22:37
 13/23 anonim ***** válasza:
45%
Egyáltalán nem a legnehezebb, csak köztük van, valahol :P
2011. aug. 24. 22:42
 14/23 anonim ***** válasza:
31%

ma 22:37

Ezt is csak a hülye magyarok találták ki...

A világ legnehezebb nyelve a kínai, a 250 jeles abc je miatt és a 160 féle különböző dialektus miatt...

2011. aug. 24. 22:45
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Mióta a németet és angolt is felsőfokon beszélem csak még jobban szeretem a magyar nyelvet.

Annyira nem tudják magukat szépen kifejezni, képi leírásuk szóban alig-alig van, egy kicsit lebutult nyelvet beszélnek. Most Németországban élek és úgy érzem, hogy butulok a nyelv használatával, nincs benne az a szépség és fantázia, ami a magyar nyelvben napi szinten megtalálható.

Szóval a kérdésre a válasz, nem, nem nyerélném le semmi pénzért, nagyon büszke vagyok, hogy ezt a szép nyelvet tökéletesen beszélem. Nem utolsó sorban, hogy képes vagyok olvasni a magyar irodalom remekeit. Amiből szintén nem jeleskednek a külföldi nyelv képviselői. És mielőtt elkezditek megcáfolni az előző mondatomat, nézzetek meg egy általános iskolás és gimnazista német tanmenetet, hogy miket tanulnak/ill. nem tanulnak mert nincs/ a német diákok.

2011. aug. 24. 22:47
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

22:42 és 22:45

meg kéne tanulni olvasni!

A világ EGYIK legnehezebb nyelve - így szólt a hozzászólás.

2011. aug. 24. 22:48
 17/23 anonim ***** válasza:
22:42 vagyok, ne haragudj, valószínűleg nem vettem észre, hogy "egyik"!
2011. aug. 24. 22:50
 18/23 anonim ***** válasza:
Először arra gondoltam, hogy simán, angolra, de végiggondolva tök különlegesnek érzem egy külföldi előtt magam, hogy egy elég nehéz nyelvet tökéletesen beszélek, szóval nem.
2011. aug. 25. 00:26
 19/23 anonim ***** válasza:

Először arra gondoltam, hogy angolra, de nem is rossz az a többnyelvűség, főleg, mikor eszembe jut, hogy írjak, és remekül lehet cifrázni - nem káromkodni, a szép szavakat is lehet cifrán használni.

Ha meg többnyelvű lennék, akkor angol, magyar, olasz, svéd és görög lenne a nyelvem.

2011. aug. 25. 08:39
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Egy csomóan írják, hogy angol, azért az angol nem egy olyan nehezen megtanulható nyelv sztem, ami miatt érdemes lenne lecserélni a magyart :D
2011. aug. 25. 09:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!