Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi ez a Közömbösség az emberek...

Mi ez a Közömbösség az emberek részéről, ha valaki rosszul lesz a vízben és segítéségért kiált?

Figyelt kérdés

Én ezt nem értem. Én ha tudnék, mindenben segítenék, amiben csak tudnék. Ha más nem ordítanék, hogy van itt valaki aki jó úszó? Vagy oda futnék a vizibicilishez, hogy egy ember van a vízben stb.

Kiváló úszó vagyok. Rendszeresen heti 2-3 alkalommal úszom. Szabad vízben is 2 kilométert szoktam úszni a partól a szigetig. Ma közel a 40-hez meg kellett érnem, hogy életemben először segítségért kellett kiáltanom ( remélem utoljára !) ugyanis ma kis híján a meghaltam a vízben. Nem azért mert, hideg volt a víz, vagy mély, vagy mert begörcsölt a lábam, Hanem mert valószínű a gyorsúszásnál hipervetillálhattam, mert utána lettem rosszul, (de ez csak elmélet, csak én agyalok, hogy mi lehetett ez )amikor abbahagytam az úszást, beszűkült a világ körülöttem, a számban furcsa érzés volt, mintha kiment volna belőle valami, nem tudom, mi ez, talán amikor oxigén hiány van. És rángott, remegett a testem, mint aki kimerült és a végét járja és úgy éreztem, hogy nem tudok úszni, valami furcsa történik velem. Kiabáltam, hogy segítség, elég messze voltam a partról, de nem túl messze, de azt hittem nem hallják, mert senkit nem láttam mozgolódni és így tovább kiabáltam és integettem, majd megpróbáltam kifelé úszni, de össze kellett szednem minden erőmet, ekkor jött az egész testemet átjáró remegés. Azt hittem itt a vég, átfutott az agyamon, hogy itt fogok meghalni? Pont most? És így? "Kiskanálnyi vízben" A lényeg, hogy úsztam, ahogy csak bírtam, fejemet (kitartva a vízből ) mert ha ott maradok és tovább várok, akkor meghalok tudom, mert amikor megpróbáltam a hátamra feküdni, ahogy szoktam rendesen pihenni, még rosszabb lett. A partól kb. 20-30 ( méterre már éreztem, hogy sokkal jobban vagyok. Egy férfi a barátnőjével úszott felém a vízben a partnál, hogy segítsünk? Mondtam köszönöm, de már jobban vagyok. Kimentem a partra és elfeküdtem. Egy ember nem jött oda, hogy megkérdezzék, hogy vagyok. A vizibiciklis, aki a férfi szerint a távcsőjével nézett, még amikor a vízben voltam, úgy ment el mellettem, mintha nem látott nem hallott volna semmit. ( Ha nekem lett volna vizibiciklim és hallom, hogy valaki segítségért kiállt, azonnal oda megyek) A parton mindenki hallotta, hogy kiabálok, mert hallottam, hogy kisgyerekek mondják egymásnak, hogy segíííítség segíítség. Szóval leszögezem, nagyon bunkók az emberek nagy százaléka ( itt ebben az esetben a 98% ). Ha ott meghalok , akkor biztos ment volna utána, hogy jaj szegény, én láttam ott voltam...stb. De, hogy tegyenek érte valamit, ha más nem hogy megnyugtassák az embert, hoznának egy pohár vizet. Semmi. Közömbösek. Ahhoz, hogy felkeltsem az érdeklődésüket, meg kellett volna halnom. valószínű.

2011. aug. 22. 19:30
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én ezt megértem, én is nagyon lelkiismeretes ember vagyok és megteszek mindent a körülöttem lévőkért, pláne ha rosszul van az illető. Ez nem is kérdés. Csak azt próbáltam megmagyarázni, hogy a laikusok számára, egy látszólag jól lévő, úszó ember nem feltétlenül kell olyan "ijedtséget", hogy valaki elinduljon utána amíg tényleg komolyabb baj nincs.

A mondandód második felével is egyetértek, bár egyik oldal helyébe sem szeretnék kerülni. Ha én okoznék balesetet inkább halnék meg, de ezzel leélni egy egész életet képtelen lennék, viszont ebben is amondó vagyok, akiben nincs annyi felelősségérzet, hogy ittas állapotban nem ül a volán mögé, avagy 50 helyett nem megy 120-szal pláne ha esetleg barátai, családtagjai ülnek mellette, stb. Ebben az esetben azt szoktam mondani, hogy meg is érdemli a sofőr, hogy abban a tudatban éljen, hogy x ember életét tette tönkre (nem csak a közvetlen érintetteket, hanem a családjukét, barátaikét is).

Ezért tisztelem mélységesen a mentők, vízimentők, tűzoltók, orvosok munkáját is, mert sajnos elkerülhetetlen hogy olykor későn érkezzenek, vagy csak már ne tudjanak valakin segíteni. Lehet holnap én leszek az, aki ott marad vagy te... Sajnos ez kiszámíthatatlan.

Lehet fura a felfogásom, de valahol az életünk a saját felelősségünk alá tartozik elsősorban és bármi is történjék nem tehetek felelőssé mást azért mert esetleg rosszul lettem valahol és nem kaptam segítséget. Pl. ebből elsősorban az hatalmas tanulság, hogy ha ilyen problémája van az embernek, akkor partközelben kell legközelebb úszni, ahonnan néhány méterre már leér a lába. Egyrészt biztonságosabb, másrészt nagyobb mozdulatokat tud tenni a bajbajutott, ha segítségre szorul.

2011. aug. 23. 16:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!