Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért szemetelnek ennyire a...

Miért szemetelnek ennyire a magyarok?

Figyelt kérdés
2011. aug. 22. 16:25
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Kabbe 17:01 első vagyok -.-
2011. aug. 22. 17:05
 12/30 anonim ***** válasza:
Pedig vannak olyan emberek, akik hozzászoktak, hogy nem szemetelnek, én is ilyen vagyok. :) Régen, kiskoromban sokat szemeteltem, kb. 10 éves koromig, mert menő, meg kit érdekel... Igazából eszembe sem jutott, hogy baj lenne, vagy változtatni kellene. Aztán felfigyeltem a környezetvédelemre, és azóta nem szemetelek. Ha a barátaim közül valaki eldob valamit, rögtön rászólok, hogy szedje fel, ha meg nem képes rá, akkor felszedem én. Attól, hogy te jól érzed magad a koszban, elhiheted, hogy van, aki másképp vélekedik erről (szokott fürdeni, veled ellentétben, nem szarik a szobája közepére, veled ellentétben, nem pisil a tányérjába, szintén veled ellentétben... ilyen hülyeségek). :)
2011. aug. 22. 17:06
 13/30 A kérdező kommentje:

Az, rasszista, hogyne :D Képzeld, voltam már, azért merek ilyet kérdezni, mert összehasonlítási alapom. Aki szerint koszosabb Mo.,mint mondjuk Ausztria, az rasszista?:) Látom, egyeseknél aztán tombol az intelligencia :D

"Úgy látom, magyar-fóbiában szenvedsz.

Jártál már külföldön?"

A második felére már válaszoltam. Igen, mert sztem sok a szemét, utálom a magyarokat, és fóbiám van, gratula a sok eszedhez. Egyébként magyarfóbia, nem magyar-fóbia, ha már turbómagyarkodsz, megtanulhatnál írni :P

"Azokban az utcákban, ahol égig ér a szemét, a sz.r folyik az úton, és rohangálnak a patkányok, pont NEM magyarok laknak.

Mindenhol van szemét. "

Sztem húzd ki a fejed a monitorból, és nézz körül néha. Érdekes, ahol lakom, szinte csak magyarok laknak, és eddig is magyarokat láttam eldobni papírzsepit, csikket eldobni. Ezzel nem azt akarom mondani,h a mondjuk a cigányok nem szemetelnek, de errefelé nem sok lakik, de ha te tényleg azt hiszed, h a magyarok soha nem szemetelnek, akkor gratulálok a sok eszedhez :D

Ja, igen, jogos, nem írtam le,h a magyarok többsége. Természetesen nem feltételezem, h minden magyar ilyen, de sok ilyen van. De nyugodtan antimagyarozzatok, és nevezzetek rasszistának, egyszerűbb fröcsögni, mint érvelni, zsenikéim :P

2011. aug. 22. 17:22
 14/30 anonim ***** válasza:
90%

Én pl. jártam külföldön, É-Olaszországból jöttem haza, valóban nem csak a magyarok szemetelnek, hanem a németek és a hollandok is, amikor külföldön vannak és nyaralnak. A kempingben a szomszédban kvázi szemétlerakóhely volt napokig mert 4-5 német srác volt a placcon, már a patkányinváziót vártam, mikor egyszer csak leléptek. (mentségükre legyen mondva még az utolsó rágóspapírt is feltakarították maguk után). De valójában az olaszokat nem láttam szemetelni, inkább a hangos német és holland társaságok csinálnak ott is szemétlerakót az utcákban, a városok pedig próbálnak küszködni a paraszt mentalitású emberek szokásaival és gyakrabban takarítják a köztereket.

De még a bunkó hollandokkal és németekkel együtt is sokkal tisztábbak a városok mint Mo.-on.

2011. aug. 22. 17:30
 15/30 anonim ***** válasza:
91%
Már ne haragudj, de döntő többségben a cigányok szemetelnek. Nézz meg egy többnyire magyarok lakta könyéket és nézz meg egy cigánytelepet. Ne keverjük már a cigányt a magyarral.
2011. aug. 22. 17:32
 16/30 anonim ***** válasza:
Angliában pl nagyon sokat szemetelnek de az önkormányzat folyamatosan takarít, ezért nem mindig annyira feltűnő. Nem hinném, hogy mi magyarok bárki másnál nagyobb kupit csinálunk, sőt.
2011. aug. 22. 21:09
 17/30 anonim ***** válasza:

a kérdést abból a szempontból nézném, hogy aki szemetel, az nem magyar :)

elsőre viccesnek hangzik, de az az igazság, hogy voltam már "magyar rendezvényeken" és sehol nem volt szemét, de még dohányosok sem. érdekes mód a kulturáltmagyar (tehát valóban Magyar) közeg nem tesz ilyet, de ez szerintem általában igaz más népekre is.

ellenben egy sziget koncert után rengeteg szemét van, pedig sok külföldi jár oda, a hetijegyesek 80%a. persze az ő számuk egyhetede a hazai látogatókénak, viszont több időt is töltenek a szigeten, gondolom jegystatisztika. de a szigetre szerintem nem is az értelmiség megy el.

biztosan a szemetelők 80%a magyarnak hívja magát, talán 30%a magyar érzelműnek is, de valójában még nem láttam kulturált embert szemetelni, hiszen a fogalom része ez is.

akik hagyományőrzők, vagy érdekli őket a magyar kultúra (nem a szíriuszi magyarjézus kategória), megfigyeléseim szerint nem szemetelnek, nem lusták, nyilván értelmesebbek is valamennyire.

azt nem mondom, hogy én sosem "szemeteltem", mert szerves anyag eldobásáért nem érzek bűntudatot, hiszen pár nap alatt lebomlik (almacsutka, banánhéj). ráadásul ezeket nem is olyan helyen teszem, ahol mások sétálnának, és nem is gyakran. igaz a papírzsebkendő is gyorsan lebomlik, de azt nem dobom el, műanyag dolgok, fém, egyértelmű. sőt, szelektíven is gyűjtöm őket. nem hiszem hogy kivétel lennék, mert mások is megteszik. ezek az emberek nem hiszem hogy bármit eldobálnának ha ilyenre figyelnek. aki szemetel, az a szemetét is egyben dobja ki. már ha enm az ablakon teszi

igen, az is igaz hogy a fejlettebb országokban gyakrabban takarítanak, itt hónapos szemét is létezik. viszont gondolkodásban már többen járnak előrébb. nyilván a többségnek itt megvan a maga problémája, meg aztán a többség nem is gondolkodik, még magával sem foglalkozik, nem hogy a környezetével. jó lenne ha itt is büntetnék a szemetelést

2011. aug. 22. 23:01
 18/30 anonim ***** válasza:

én soha nem szemetelek....

19F, magyar

2011. aug. 23. 00:44
 19/30 anonim ***** válasza:

23:01 vagyok

nyilván azt is hozzá kel tenni hogy senki sem fog idejönni hogy én szemetelni szoktam, még ha épp találsz is ilyen embert neten.

2011. aug. 23. 08:56
 20/30 A kérdező kommentje:
Az,h csak a cigányok szemetelne, egyszerűen nem igaz. Sokat járok Duna-partra, cigányt még nem láttam ott, csak magyar horgászt, és 90%-uk otthagyja a szemetét a parton. Ez csak egy példa. Meg még egy kérdés: rokonom az önkormányzatnál dolgozott, mondta,h nincs jelenleg cigány család sem a faluban,mégis rendszeresen tele van szeméttél. De gondolom, ezt is meg tudod magyarázni :) Dolgoztam diákmunkásként egyik nyáron, közmunkás voltam, és ahol összeszedtük a szemetet, ott két nap múlva ugyanúgy szemét volt.Ahhoz meg,h mit láttatok Olaszban, Angliában, nem tudok hozzászólni, mert nem jártam még ott, viszont Ausztriában igen, tudom, itt jobban is büntetnek,de vhogy sokkal kulturáltabban néz ki az egész ország, és ez sztem inkább mentalitás kérdése.
2011. aug. 24. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!