Szerintetek mennyire ősi a magyar nép?
Én tudom, ez olyan teszt jellegű. Légszi próbáljatok normális válaszokat írni.
(ha valami baj lenne a hellyel természetesen történelem témakört nem találtam, de ezt kultúrának tartom)
09:19 vagyok
ha előnépekről beszélünk, szerintem több mint 2000 év, itt gondolom az a kérdés milyen messzire tudjuk visszavezetni a magyarság elődjeit. a honfoglaláskori leletekből is az bizonyosodott be hogy már akkor is jellemzően europid volt a magyarság nagy része, tehát a bevándorlós dologgal valami sántít. én még az is el tudom képzelni, hogy ez is csak egy koholmány volt nemzetgyengítés céljából. ha jól tudom bihar megyében olyan népek éltek a honfoglalás idején, akikkel gond nélkül megértették magukat a magyarok, és azok nem is lázadoztak a bejövetel ellen. elgondolkodtató. ott van a szláv szvatopluk kérdés is, amit nyilván a szlovákok erőltetnek, de igazán elfogadható bizonyíték nincs rá, hogy ez "szláv föld" volt. sőt, igen hosszú ideig avar, jász, hun népek földje volt, amik mind kapcsolatba hozhatók a magyarsággal. az pedig hogy pannónia római fennhatóság alatt állt, nem jelenti hogy rómából származó emberek lakták, hiszen eleve az etruszkok, róma első uralkodói "népe" sem "őshonos" európai nép volt, írásuk nagyon erősen hasonlít a magyar rováshoz. aztán ott vannak a tatárlakai és ehhez hasonló leletek, amik több ezer évesek. a boszniai piramisban is rovásíráshoz hasonló karcolatokat találtak, ami idősebb és nagyobb, mint az egyiptomi piramisok
ezt vinca-tordos kultúrának mondják, jellemzően a magyar rovásos emlékekhez hasonló írásrendszer jellemzi, művészetében is hasonlít bizonyos motívumokban hozzá, az is lehet hogy ez is csak egy összetevője a magyarság kultúrájának. de egyértelműen nem lehet azt mondani hogy a magyarság legalább 5-10ezer éves. állítólag a megyer törzs nevéből lett a magyar megnevezés, hogy az a törzs mióta létezett, honnan ered, és magyarnak számít e az újabb kérdés. aztán ott van a gy-n mener manar mansi hanti vissza az urálig elmélet, a gond csak az, hogy a finnektől genetikailag nagyon távol állunk. továbbvetítve egyesek szerint ez egy uraloaltaji ág, ezért a későbbi török érintkezésektől függetlenül is közös nyelv a türk ágakkal, talán külső és nyelv miatt is hívták sokszor a magyarokat türköknek. azt tekintve hogy eljutottak skandináviába és frankiába, valamint hogy az oroszoknál is megszálltak egy ideig, hatalmas szétszóródást és keveredési lehetőségeket ad. állítólag genetikailag kimutatható az orosz rokonság, amit alátámaszt az ősgeszta másolata is. ezzel gy újabb gond keletkezik, mert a forrásban említett város nagyon is északra van az állítólagos magyar vonulás útjához képest. így csak tapogatózni lehet, szerintem nincs még egy ilyen titokzatos és összetett nép, mint a magyar :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!