Szerintetek mennyire ősi a magyar nép?
Én tudom, ez olyan teszt jellegű. Légszi próbáljatok normális válaszokat írni.
(ha valami baj lenne a hellyel természetesen történelem témakört nem találtam, de ezt kultúrának tartom)
Egyszer olvastam a neten egy tanulmányt amibe azt írták hogy kb 30-40ezer éves lehet.És belőlünk fejlődött ki a többi nép.
A hivatalos adatok szerint úgy 2500-3000 éves lehet.
a magyarság a törzsek egyesülésével jött létre, így előnépekről beszélhetünk, de magyarokról nem igazán, vagy az nem fedi le azt a magyarságot. már eleve az elnevezésekkel is gondok vannak, mert néhol türkök voltak, máshol szabírok, hunok, de egyesek szerint az avarok egy előrokonnép voltak a kárpátokban.
én nem tartanám ősinek, olyan 1500-2000 év. az a baj a leletekkel is, hogy elpusztították őket, vagy eltorzultak, ráadásul mint vándorló nép nem hagytak írásos épületeket maguk után. a rovásemlékek nagy részét az "igazságos mátyás" elégettette, némely leletet elkavartak vagy el is pusztítottak, a tárihi üngürüsz is csodával határos módon került elő, ami állítólag közelebbi másolata az eredeti ősgesztának, amiből megint ki tudja mennyi igaz.
tehát attól függ kit hívsz magyaroknak
Húú ez jó sok válasz lett egyszerre. Az elején 2 napig 1 válasz érkezett, most meg 6 van. Köszi a válaszokat, de persze még nyugodtan lehet írni :)
Eléggé eltérőek a vélemények mondjuk, de nagyjából helyesek. Persze ez is annak a kérdése, hogy melyik szempontot, hivatalos, vagy melyik leleti részt vesszük alapul, hisszük igaznak... Én úgy tudom, hogy 13-16000 közé tehetőek (persze nem, mint magyar, hanem mint ősi népek, amiből fejlődött a magyar). Az a 45000-vagy hány ezres nekem új.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!