Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Intelligens, vagy buta emberek...

Intelligens, vagy buta emberekből van több?

Figyelt kérdés
Mindenki értelmezze ahogy akarja.
2011. aug. 18. 18:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Butákból.
2011. aug. 18. 18:10
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is a butákból.
2011. aug. 18. 18:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Persze az első két válaszoló magát az intelligensek közé sorolja :D:D
2011. aug. 18. 18:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Butákból, aztán következnek a diplomás agymosottak. Az igazán értelmes emberek száma pedig elenyésző.
2011. aug. 18. 18:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha a viszonyítási alap egy kocsányos tölgy,akkor intelligens a több.
2011. aug. 18. 18:25
 6/8 anonim ***** válasza:

18:25 Ebben se lennék annyira biztos... :Đ

Harmadik: Szerintem saját magát mindenki az intelligensek közé sorolja, legalábbis úgy vettem észre, aztán más kérdés hogy igen sokan tévednek. :> Amúgy meg nem tudom, van egyáltalán általános definíció arra, ki intelligens? Mert attól még hogy tanult valaki, lehet buta ugye, tehát ne a tanultságra gondoljunk most..

2011. aug. 18. 18:35
 7/8 A kérdező kommentje:

Igen, nem a tanultságra kell gondolni. Lehet egy tanulatlan ember is értelmes, intelligens, míg egy tanult lehet buta. És a rossz tulajdonságok sem zárják ki teljes mértékben az intelligenciát, mert egy agresszív ember is lehet intelligens, bár én azt tartom igazán intelligensnek, értelmesnek, aki mentes minden ilyen rossz érzelemtől, mint agresszió, önzőség stb.

Nehéz megfogalmazni..mit is értek a buta és az intelligens ember alatt. Ha már ránézek egy emberre, gyakran már tudom is, mire kell hogy számítsak, szinte rá van írva az emberek arcára. És én is úgy tapasztalom, az utcákon járva, és ismerettségi körömből, hogy több a buta. Ez nem azt jelenti, hogy tök hülye, csak butus. Lehet nagyon jólelkű is, de buta. Én úgy vettem észre, ezek az emberek nagyon hasonlítanak egymásra, hasonló az érdeklődéi körük, hasonló dolgok tetszenek nekik, képesek a semmiről beszélni (bár lehet csak nekem tűnik semminek) órákat, magyarul számomra, és az intelligensebb ember számára tartalmatlan a beszélgetés, én nem is szoktam tudni hozzászólni. Én intelligens embernek tartom magam, bár ez nem baj szerintem. Ezzel valamilyen szinten feljebb helyezem magam, mint egy buta ember, ami lehet szintén butaság, valamiért mégis különbözőnek érzem magam ez miatt. Ez nem tudatos, hogy én most sokkal jobb vagyok mint "ők", ezt csak érzem. Ez nem azt jelenti, hogy ezt hangsúlyozom. Ha hangsúlyoznám nem lennék más én sem. Az intelligens emberek viszont nem annyira egyformák. Sokkal jobban különböznek, mint az általam említett buta emberek.

2011. aug. 18. 18:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen, én is ezt vettem észre, hogy nagyjából mindenki ugyanolyan. Bár én szeretek mindenféléről beszélgetni mert sok mindenhez hozzá tudok szólni, a "semmihez" is, meg a komolyabb témákhoz is, én egyedül személyes dolgokról nem beszélgetek másokkal, mert az én életem nem tartozik másra, az övékre meg én nem vagyok kíváncsi, oldja meg magának. De egyébként a legtöbb embernek sajnos ennyi az élet, hogy panaszkodás a suliról / munkáról, nyavajgás a pasik/nők miatt, és kész.
2011. aug. 18. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!