Ha megláttok egy cigányt, mit gondoltok?
Szóval a kérdés az, hogy meglátsz mondjuk egy barna bőrű embert/ gyereket, arra gondoltok hogy "retkes cigány", vagy esetleg nem érdekel a bőrszín??
Mert hát... Én igen barna vagyok, apa magyar, anya lehet talán cigány, és ez engem annyira zavar, nem merek egy lányhoz se odamenni, mert arra gondolok hogy Úgyse érdekelné őket egy cigány srác, pedig én vicces jófej srácnak, tartom, gondolom magam, jótanuló vagyok (4-5)
De emiatt nincs önbizalmam. Főleg 14-15 évesek válaszát kérném, mert én 14 éves fiú vagyok.
Ja és még annyi, hogyha egy srác jól néz ki, akkor lányoknál nagyon sokat számít a bőrszín?
Ne kíméljetek, őszintén
Bocs hogy hosszú lett :S
Hát emberek! Ne játszátok már magatokat! Itt mindenki leírja hogy így meg úgy semmi rosszat, közben meg mindenki tudja milyenek a cigányok!
Félreértések elkerülése végett: a cigányokon látszik hogy azok, de mondjuk egy magyar emberen aki leégett a napon, az teljesen más, látszik azon is hogy mi a helyzet. Tehát egy napbarnított magyarra senki nem fogja azt hinni, hogy cigány. És igen, ők okozzák a legtöbb balhét nem kell itt védeni őket!
De hogy a kérdésre is válaszoljak:
"Nah ott van még egy cigány, mindjárt balhé lesz, vajon megfújják azt a táskát, ott az asztalon? Ide ne jöjjön! Táskát eldugni is spuri"
Remélem kielégítő választ kapott mindenki akit érdekelt a téma!
Van egy réges régi magyar film. Megtörtént esetet dolgoz fel. Egy munkás fizetés után gazdag görögnek adta ki magát, buktak rá a csajok, majd ha elfogyott a lóvé, lelépett.
Jó estét nyár, jó estét szerelem
I: Mikor hiába, már nem futsz utána,
eléd hozza a sorsod a célt.
Tudod már mindegy, nincs miben hinned,
s rátalálsz, mikor már nincs miért...
Gyönyörű, gyönyörű, gyönyörű, gyönyörű,
Testet öltött varázs, semmi más...
Szivárványhíd alatt bakatathatsz egymagad...
II: Elpusztulsz, a sorsod eldőlt már!
Elpusztulsz álmok miatt, nincs esély, hogy megmaradj,
Elpusztulsz, vesztett tét az életed!
Senki nincs, ki megsirat, átlépik a sírodat,
rettegés kíséri létedet!
I: Gyönyörű, gyönyörű, gyönyörű, gyönyörű,
Szivárványhíd alatt bakatathatsz egymagad...
II: Többé nem vár rád az ezüstgép.
Többé nincs érkezés, többé nincs indulás,
A világ nem tűr nappal álmokat.
Senki nincs, ki megsirat, átlépik a sírodat,
senki nem tűr nappal álmokat!
I: Gyönyörű, gyönyörű, gyönyörű, gyönyörű,
Ha az utcán sétáltam és egyedül voltam és jöttek velem szemben, vagy a vasútállomáson mentem el mellettük, ahol tanyáznak ( Székesfehérváron )féltem.
De egyébként, ha egyedül vagyok az utcán, akkor a részeg magyaroktól is félek, vagy ha egy magyar fiú banda jön velem szemben, akik hangoskodnak stb. Úgyhogy valószínű ez nem csak a Romákra vonatkozik, hanem bármilyen nemzetségűre, ha úgy érezném, hogy fenyegetve vagyok.
38/N
hát ha cigány alatt azt érted hogy ott ordibálnak a buszmegállóban meg köpködik szét a szotyit akkor azokhoz tuti nem mennék oda ..
viszont ha egy rendes kinézetű srácot vagy lányt látnék nem lenne vele semmi gondom
van olyan barátnőm aki ízig-vérig cigány.
na és?
attól még jófej,szín 5-ös tanuló,és simán el lehet vele beszélgetni bármiről
meg volt már olyan is hogy tetszett egy srác és barátnőmtől kiderült hogy cigány.
na és?
attól még jól néz ki.
viszont azt eddig nem emlitettem meg neki viszont barátnőmben az nem tetszik nagyon hogy a sulijában egy srác bevallotta neki hogy bele van esve barátnőmbe .. csakhogy erre barátnőm azt mondta hogy amikor nekem elmesélte,hogy sose járna azzal a gyerekkel mert ő cigány
jó mondjuk a gyerek tényleg érdekesen fejezte ki magát mert tapizta a lányokat,de akkor is elég durva hogy csak azért nem járna egy sráccal mert cigány ://
Miért nem bírják egyesek felfogni, hogy nem a bőrszín, hanem a személyiség számít? Sajnos már rengeteg sztereotípia ember van...
De ha rendes vagy, és jól ápolt, akkor simán van esélyed. Csak ne ronts rögtön a lányokra. Egy idő után rájönnek, hogy te sem vagy más, mint a többiek.
Egyébként engem egyáltalán nem zavar a bőrszín. Láttam kedves barna bőrűeket és tapló fehéreket...
Én nem tudom miért de kifejezetten oda vagyok a cigány pasikért:D:D
Pedig semmi cigány nincs bennem,szőke fehér bőrű vagyok :D
De nekem akkor is bejönnek,nem tudom miért a kisugárzáuk vagy én nem is tudom!!!
Ja egyébként a bőrszín nekem abszolút nem számít!!!!
Egyszer volt csak cigány pasim és sajnos azért szakítottunk,mert őt leszólták otthon,hogy magyarral jár,
engem azért mert cigánnyal!!!
De szerintem nem kell neked bizonytalankodni emiatt,
ha jóképű vagy kedves és aranyos és ha romantikus és még vicces is,kit érdekel a bőrszíned!!!
14/L
Utolsó előtti: Hát.. furcsa környéken élhetsz, de teljesen megértelek hogy így érzed! Hisz nagyon sok bűnt követnek el, stb. De persze vannak normálisak, szóval én megértem. Kösz az őszinteséget.
Utolsó: Nagyon köszi:) sokat segítettél :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!