Ismesz multiplex/többszörös személyiségű embereket? Vélemény?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 12. 17:46
1/6 anonim válasza:
személyesen nem ismerek egyet sem...bár nem tudom, te a skizofrénia egyik változatára gondolsz e... merthogy mindenkiben több személyiség/én lakik, csak egy egészet alkotnak... nos, a skizofrén embernél egy az egész ketté, esetleg még többfelé szakad olyannyira, hogy nem is emlékszik a cselekedeteire akkor, amikor épp egy másik személyisége volt előtérben. Egyszer láttam egy riportot egy ilyen lányról, akinek két személyisége van...teljes életet él, ezt a nehézséget pedig megtanulta kezelni... ha pl épp átlép egyik énjéből a másikba, egyszerűen megérdeklődi a körülötte lévőktől, hogy hol van és miket csinált/mondott eddig...
2/6 A kérdező kommentje:
hm..Köszi a választ
Nekem van 1 ilyen barátnőm, és én most tudatam meg róla h ebben a "betegségben" szenved..eddig csak azt vettem észre h nagyon szeszélyes..egyik nap imádja a világot, másik nap az öngyilkosságon gondolkodik..Ezért kérdeztem.mert egy kicsit ijesztő.S:S:)
2009. ápr. 12. 18:13
3/6 Srapnel válasza:
Akkor neki bipoláris zavara van, nem többszemélyűsége. A skizofrénia nem a többszörös személyiséget, hanem a gondolatmenetek szétesését jelenti.
4/6 anonim válasza:
Hivatalosan több személyiséggel rendelkező ember alig pár van a világon, nagy valószínűséggel egyikük sem magyar. Ha valakinek csak simán hangulatingadozása van, az nem többszörös személyiség.
5/6 anonim válasza:
Én "hivatalosan" is multiplex vagyok és magyar az állampolgárságom. Ha a b.nőd szándékosan és azonnal is tud "üzemmódot váltani", akkor lehet, hogy ő is ilyen, ha nem akkor nem valószínű.
6/6 anonim válasza:
Ismerek, sajnos. De nem hinném, hogy a barátnőd is az. Csak a hangulatában mutatkozik ez? Mert akkor ez mániás depresszió. Ha multiplexes, akkor kettő vagy több merőben más személyisége van, amik néha ijesztően hirtelen váltják egymást. Mindegyik személyiség különbözik, mást szeret, mást érez, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!