A Cigányok általában boldogabbak, mint a Magyarok?
Egyébként-és itt főleg hozzátok szólok,kedves Jobbikos-gárdista-HVIM barátaim-lenne egy kérdésem:
Apai ágon görög-örmény leszármazott vagyok,ugyanakkor a báró Eötvös család oldalágú tagja is.Anyai ágon sváb vagyok.Ellenség vagyok-e?Ha igen,miért hívott meg a Jobbik az első gárdista-avatásra a budai Várba,gárdista-jelöltként?
Pedig ezt ők is tudják rólam.Gyermekkori barátom Sneider Tamás (alias Roy,egykori skinhead,most a Jobbik választmányának magas pozíciójú tagja)ő pedig bevallottan német származású,mindkét szülő révén.Ő is ellenség?Magyarnak vallja magát Ő is,én is.Magyarok vagyunk.De van olyan cigány ismerősöm,aki szintén magyarnak vallja magát,de Ti nem engeditek.Akkor nem magyar,még ha szívében az is?Magyarokkal nem lehet boldog,csak cigányokkal?
08-14 01:59:
08-14 01:59:
Mi az, hogy magyarnak vallják magukat, még ha nem is azok? Valaki csak jász-kun arcberendezéssel lehet magyar? Mitől lettek magyarok a jászok és a kunok hirtelen?
A magyar nemzet antropológiailag hihetetlenül változatos, és attól, hogy szőke haja van, még lehet valaki magyar. A németek nagy része sem szőke, mégis német.
Én 1520-as (!) évekig tudom visszavezetni a családfámat, és az eddig élt őseim között egyetlen egy külföldi származású, illetve más nemzetiségű nem volt. (Hogy korábban volt-e, nem tudom, bár bizonyos történetekből még több ősömről tudok, akik szintén magyarok voltak, róluk azonban már nincs bizonyítható feljegyzés.)
Mégis szőke vagyok, kerek arcú. Emiatt nehogy rám mondd már 500 bizonyítottan magyar év után, hogy nem vagyok magyar!
A magyar nép meg nem rasszista és nem népgyűlölő egyes személyek kivételével. A történelem folyamán sokáig éltünk együtt és jól megvoltunk. Bár bizonyos történelmi feljegyzések szerint a cigányok már akkor is lopásból éltek, az 1600-as években ők voltak a törökök kutyái, fosztogatói. (Megjegyzem, ezek más cigányok voltak. A manapság problémákat okozó, és eléggé elszaporodó oláh és beás cigányok később vándoroltak be.) Mégsem voltak különösebb problémáink.
A mostani is abból ered, hogy a cigányokat elkapatták, a magyarok meg félnek. Mert normális embernek, ha visszaszólsz, nem az a reakciója, hogy vascsővel akarja szétverni a fejed, vagy a buszon nem kötnek beléd, mondván, hogy megölnek, ha leszállsz, nem is metszik el egymás nyakát szamurájkardokkal. Ezek mindenkinél előfordulnak, de a cigányoknál nagyobb százalékban, amely visszavezethető arra, hogy elhagyták a saját kultúrájukat, de a miénkbe még nem tudtak beilleszkedni.
Nem a magyar szülőt és embert kéne hibáztatni és rasszizmussal vádolni, mert ezek csak a nem megfelelő ismeretből és a félelemből erednek. Azt látjuk, hogy mindenkibe belekötnek, nem tanulnak, segélyből élnek. Épp ezért a cigányok mentalitásán kéne változtatni, a tanulást megbecsültté tenni, megtanítani nekik, hogy kell másokat tiszteletben tartani, és szerintem nem lenne több probléma a két nép között.
Egyébként valóban segélyekből élnek, és valóban nem is akarnak dolgozni, mivel így több pénzt kapnak. Nekik szinte mindenre jár támogatás, és nekem is mondta már egy cigány asszony, hogy hülye lenne el menni dolgozni minimálbérért, amikor így többet keres.
Ezen is változtatni kéne. A kérdés, hogy hogyan. Manapság senkinek sincs munkája, és az, hogy bizonyos országrészekben egy magyar ember 8 órát gürcöl két műszakban 75 ezer forintért... nem is csoda, hogy ilyen rosszak a kilátások.
Egyébként szerintem nem boldogabbak. Inkább egyszerűbbek. Nem foglalkoznak annyira a világ gondjaival, nekik sincsen sok gondjuk, mert az állam és az adófizetők etetik őket, fizetik az iskolát, az étkeztetést, az utazást. Ugyanakkor legtöbbjük nem rendelkezik igazi tudással, életüket egyszerűbben élik stb. Számomra viszont egy bizonyos tudomány nagyon sok boldogságot adott már, ezzel próbálom megérteni a világ dolgait és boldogtalanabb lennék nélküle. Szerintem ezzel nagyon sokat veszítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!