Miért van az, h általában lefekvés előtt, amikor elcsendesedik minden érzem azt, hogy nagyon elrontottam az életem?
Azért, mert addig "pörögsz", elfoglalod magad, szólnak hozzád, stb. Este már ahogy írtad is csönd van, mindenki elmegy aludni és neked is van időd elgondolkodni az élet nagy dolgain.
Tudod mit javaslok neked? Hogy bújj el a világ elől egy kis időre és gondolod végig az életedet. Jó erre pár hét külföldön, önkéntes meló, vagy bármi, csak távol legyél az otthonodtól és az ismerősöktől. Eleinte nehéz, de egy idő után annyira letisztul minden, hogy az hihetetlen.
Vívódások meg mindig is lesznek, mindig ott motoszkál, hogy "mi lenne ha..." vagy "mi lett volna ha...", ezzel meg kell tanulni együtt élni, még ha nem is olyan könnyű ez olykor.
Az álmaid egy részét meg valóra lehet váltani. Szórakozni bármikor elmehetsz, a felsőoktatásban sincs korhatár, a boldogság meg csak is rajtad múlik. Nekem sincs párom, sok minden nem úgy alakult az életemben, ahogy szerettem volna és nem is úgy fog, még is boldog vagyok! :)
Félreértesz... én nem azt mondtam hogy zárkózz be a szobádba és ásd el magad, hanem pont azt, hogy nyiss a világ felé, és olyan helyre menekülj, ami ismeretlen számodra. Ha nyitott szemmel jársz, érdeklősz valami iránt, az mindjárt ad valami pluszt az életbe és megtanul értékelni más dolgokat.
Én nyáron külföldön melóztam, életemben először. Távol a családtól, a barátoktól, a megszokott "védelmi rendszertől", ott álltam egyedül, védtelenül... Sokszor iszonyatosan nehéz volt így kitéve mindennek, de rengeteget tanultam belőle és olyan dolgoknak tudok örülni, aminek előtte nem. Mielőtt elmentem pont olyan gondolataim voltak mint neked, egy senkinek éreztem magamat, most hogy hazaértem, lényegében semmi sem változott, csak a tudatom és a felfogásom, most pedig képes vagyok túllépni a hülye gondolatokon és BOLDOG vagyok!
22 évesen neked kellene tudnod, hogy mire van szükséged ahhoz, hogy jobb legyen a hangulatod, ezt senki nem fogja megmondani helyetted. Egy fontos kulcsszó van a dologban: AKARAT! Ha akarsz jobb lenni, ha akarsz boldog lenni, ki akarsz kerülni ebből e lelki "válságból", akkor megtudod tenni. Ha nem, akkor pedig sanyargasd csak magad továbbra is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!