Ha már nem szopik a babád, és elmúlt egy éves, lefekvés előtt tejet vagy kakaót adsz neki?
Tápszert.
Nem igazán vagyok tejpárti, kakaó meg főleg nem, ilyen picinél.
21 hó után kapott tejet a gyerekem, utána kakaót is.
az első gyerekemnek tápszert ill babatejet adtam 18 hónapos koráig ( 1 éves korig szopott).
A második 15 hóig szopott utána rendes tejet adtam neki.
Most 4 és 2 évesek egyik nap kakaó másik nap sima tej, harmadik nap macikávé ( ez reggelre vonatkozik) szóval hol ez hol az.
Nem pörögnek fel tőle, hálistennek este 8tól reggel 7ig egy hang nélkül alszanak.
Bár én nem tudtam sokáig szoptatni, tápszert kapott, egy éves kora körül már csak vacsi volt, utána esetleg egy kis tápszer, fürdés, fogmosás, és alvás. Örülök h sikerült így alakítani, mert nem romlik az esti tejtől/tápszertől/akármitől a foga, és nem köti evéshez/iváshoz az alvást.
Hogy mit válassz: ha nem alergiás a tejre, lehet feles tejet, vgy rendes tejet adni neki, vagy babatejet, kakaót este nem adnék, mert élénkíthet, helyette esetleg karobból készített italt.
Egyiket sem:)
Vacsorára kaptak tejet, vagy kakaót a vacsiravaló mellé, de mikor leszoktak a szopizásról utána már nem volt az ágyban kaja. Max vizet kaptak, ha szomjasak voltak. Illetve a lányom szokott még fürdés után almát/gyümölcsöt kérni.
kakaót kap egyből lefekvés elött,a tejet nem issza meg.nem pörög fel tőle.
ja nálunk ugy van az esti rituálé,hogy vacsizik,majd ha apa hazaér,akkor megyünk fürdeni,játszik apjával.fél 9-9 körül fektetem,elötte megissza a fotelba a kakaót,és irány az ágy,pusziosztás,alvás.most 2 éves.1 évesen is ilyen volt az esténk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!