A Cigányok általában boldogabbak, mint a Magyarok?
Sem vitáról, sem gyűlölködésről nincs szó. A kérdező arra volt kíváncsi, hogy a cigányok átlagosan boldogabbak-e, mint a magyarok. A helyes válasz: igen.
Továbbá annyit tettem hozzá, hogy minden esélyük megvan rá, hogy kitörjenek. Viszont ők nem szeretnének.
Hogy foglalkozom-e a témával? Mivel érdekelnek a társadalmi problémák, a magyarság sorsa, s sajnos ők az egyik problémaforrás, így foglalkozom a témával. Mellesleg úgy ismerem őket, mint a tenyeremet. Mióta az eszemet tudom, azóta körülvesznek kicsiny hazámban.
Nézőpont kérdése. Szerintem meg a te agyad van elködösítve. Ennek fényében nem is mentem bele a vitába.
Szebb, s boldogabb jövőt!
1.több gyereket szülnek ,hogy a segélyből vígan élhessenek
2 gyógyszerezik magukat terhesség alatt mert a beteg"fogyatékos" gyerekért több pénz jár
3.hordákban járnak rettegésben tartva a magyarokat már általános iskolában is
4. nem lehet őket megbuktatni mert az rasszizmus szerintük
"1.több gyereket szülnek ,hogy a segélyből vígan élhessenek"
Szerintem nem ezért szülnek sok gyereket. Az viszont biztos, hogy a segélyből nem élnek vígan. Szerintem te nem láttál még cigányt...
"2 gyógyszerezik magukat terhesség alatt mert a beteg"fogyatékos" gyerekért több pénz jár "
És honnan szereznek ehhez gyógyszereket? (Amik ugye méregdrágák). Azt elhiszem, hogy isznak, dohányoznak ugyanúgy, de ez inkább a megfelelő oktatás hiányából, sőt inkább a hibás oktatásból ered.
"3.hordákban járnak rettegésben tartva a magyarokat már általános iskolában is"
Nekem is voltak ilyen tapasztalataim, de szerinted ki fél jobban? Vagy tegyem fel úgy a kérdést hogy ki jár hordákban?
"4. nem lehet őket megbuktatni mert az rasszizmus szerintük"
Megbuktatni?! Ezt hogyan értelmezzem?
"ja és dolgozni sem akarnak mert ugyanannyit vagy kevesebbet kapnának munka mellett."
Ez nettó hazugság minden oldalról. Egyrészt nem jelentheted ki kollektíven, hogy nem akarnak dolgozni, hiszen elég sok dolgozó cigány van. A maradék pedig munkanélküli, ami épp úgy van a magyarok között. A munkáltatók pedig nem kapkodnak a cigány munkásokért, amikor már a magyarok között is legalább ugyanannyi a munkanélküli... A legtöbb cigány olyan munkát kap csak, amit az átlag magyar ember nem is lenne hajlandó elvégezni.
Az hogy ennek a pénz lenne az oka, az hazugság. Az pedig, hogy kevesebbet kapnak a segéllyel, mint amennyit munkával kapnak, az vitathatatlanul hazugság. Egyrészt az egy háztartáson belül juttatható segély fejenkénti átlagos mértéke maximalizálva van, jóval alacsonyabb mértékre, mintha a családban az összes felnőtt minimálbérért dolgozna. Ha a családon belül egy főre jutó szociális juttatások összege meghaladja a maximális mértéket, akkor minden háztartásbeli juttatásait arányosan csökkentik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!