Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A Cigányok általában boldogabb...

A Cigányok általában boldogabbak, mint a Magyarok?

Figyelt kérdés
2011. aug. 6. 22:02
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
10 gyerekre
2011. aug. 7. 12:35
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
Méregdrágák orvossal felíratják 2-3 ezerért beszerzik és többszöröse jön vissza.
2011. aug. 7. 12:36
 23/38 anonim ***** válasza:

Nem Cigányok, hanem cigányok, és nem Magyarok, hanem magyarok. Tanulj meg írni! Magyar vagy, nem német.

Nem tudom, hogy boldogabbak-e, mert még sosem voltam cigány. Ha a boldogságot pénzben mérik, akkor a cifra cigányok boldogabbak, tudod, ők azok, akiknek oroszlán van a kapujukon és sok a fuksz a férfiakon. Viszont a putriban lakó, ablaküvegnélküli házban élő cigányok boldogtalanabbak, mert nekik nincs miből örülni, ami van, azt is elisszák.

Szerintem az a boldog, akinek van családja, van munkája, és mindegy, hogy az ő ősei Indiából vagy Levédiából jöttek.

2011. aug. 7. 20:22
 24/38 anonim ***** válasza:
64%
Legyetek szívesek akkor szidni őket, ha buszon utazáskor kezelitek a jegyet, ha lelkiismeretesen fizetitek az adót, ha nem álltok a kérdéshez mindjárt hatalmi helyzetből, ha nem azért bánt a sokgyermekességük, mert ti ettől a problémától nem csúful, és állami pénzből szabadultatok,ha családotokban a terhes nő nem dohányzik, és a szülők egyáltalán nem dohányoznak a gyerekek mellett, ha nem csak az iskola viszi múzeumba a gyerekeiteket,stb.,stb., van mit söprögetni mindenkinek.Boldogabbak-e ? Nagyon de nagyon jó ízűen tudnak nevetni, mint más nemzetek éhezői, nélkülözői is ! Mi nem tudunk, mert minden viccről csak az jut eszünkbe, hogy mit röhög a másik, talán bizony jobb neki ?
2011. aug. 8. 10:03
 25/38 anonim válasza:
89%

Kedves kérdező!

Az aug.6-án 22:31-kor írt kommented nagyon megfogott. A párom a Népszínház mellett lakik, a budapestieknek azt hiszem, nem kell bemutatni a környéket. Pár szó azoknak, akik nem ismerik a környéket: egész álló nap kinn állnak a cigányok az utcán, beszélgetnek, nevetnek és igen, gyakran inzultálják az arra járókat.

2011. aug. 8. 11:15
 26/38 anonim válasza:
100%

Az előzőre véletlenül elküldést nyomtam, itt folytatom.

Szóval gyakran megyek el mellettük gyomorgörccsel és igyekszem a lehető legtermészetesebb tényként kezelni a jelenlétüket. Mindennaposak a verekedések, a rendőrautók, pedig van térfigyelő kamera. Mindig attól félek, hogy a következő, akit megtámadnak, én leszek. Ennek ellenére pont a napokban merült fel bennem, hogy ők nem a facebook-on érintkeznek, van szociális életük, a játszótéren pedig a minap 5-6 cigány anyuka ült és azon mosolyogtak, hogy milyen aranyosak a gyerekeik, hogy megfogták egymás kezét. Ezen kívül, ha egy magyar megtámadna egy cigányt, pillanatokon belül megvédenék a "testvérek", viszont ha egy magyart támadna meg egy cigány, a többi magyar még akkor is elsétálna, elfordulna, ha amúgy túlerőben lennének és simán segíthetnének egy bajbajutotton. Ha így tekintjük, lenne mit tanulnunk tőlük. Összetartás, közvetlen kapcsolat a barátokkal és a családdal... Értem én, hogy ha az ember nem dolgozik, akkor könnyű, de kifogást mindig lehet találni.

2011. aug. 8. 11:23
 27/38 anonim válasza:
93%

Arról, hogy a cigányok miért szülnek ilyen sok gyereket:

Egyszer beszélgettem egy tininőgyógyász ismerősömmel, aki mesélt nekem egy 14 év körüli cigánylányról. Összeszedett valami nyavalyát, ezért ment el a nőgyógyászatra. Az ismerősöm megkérdezte tőle, hogy védekezik-e, a válasz persze "nem" volt. Utána azt kérdezte akar-e gyereket, mire a lány ijedten azt válaszolta: "Dehogy is!" Az ismerősöm pedig elmondta neki, hogy márpedig ha nem védekezik, akkor lesz. A lány nem értette. Hogy érti, hogy védekezni, ő arra gondolt, hogy ha barátja megveri, hülye lesz visszaütni vagy elfutni, de nem érti, hogyan függ ez össze a gyerekszüléssel.

Csak annyit fűznék hozzá, hogy ezt is, mint minden szociológiai jelenséget a maga környezetében kell vizsgálni. Örülnél, ha a gyerekedet lehülyéznék, csak mert nálatok a pörköltet kanállal szokás enni, a másik gyerek meg villával eszi? (Remélem érthető a párhuzam) Nevelés kérdése, hogy milyen ember válik belőlünk, őket így nevelik/nem nevelik.

2011. aug. 8. 11:38
 28/38 anonim válasza:
94%
11:38-as utolsó válasz utolsó sora az igazság. Rosszul nevelik a gyerekeiket, és aztán meg csodálkoznak a következményeken.
2011. aug. 12. 09:03
 29/38 gignere válasza:
89%

A válasz megírásának időpontja: 08-06 22:52 :

"Persze, én is láttam már a gyermekét boldogan tologató 14-18 éves cigánylányokat, de mit gondolsz, tartósan boldog lesz valaki azért, mert még egy gond jelent meg az életében? "

Ebből éppúgy látszik, hogy a 'magyar' a gyereket gondnak fogja fel, nem égi áldásnak, ahogy a "terhes" szóbol is.

Nem csak a cigányokkal van a baj, hanem a magyar jellemmel.

2011. aug. 13. 12:49
 30/38 anonim válasza:
88%
Egerben nőttem fel,az Északi Lakótelepen-régi nevén Csebokszári,a Rákócziu-Cifrakapu u.tömbben,a Rákóczi úti oldalon.A Cifrakapu tanácsi lakásokból állt,cigány "túlerővel".A köztünk lévő játszótér volt a "demarkációs" vaonal;az egyik fele a cigányoké,a másik a magyaroké.Volt is bunyó rendesen.Aztán egyszer jól elvertek,ezért anyám birkózó és később judo edzésre iratott,hogy meg tudjam védeni magam.És kibe szaladtam bele:Csóka Zsoltiba,aki nemrég levert.Józsi bácsi,az edzőnk rühellte a rasszizmust és aki ezt művelte,tudott a balhéról és beosztott minket edzőpartnernek.Ez oda vezetett,hogy az ellenségeskedésből bizalom,majd barátság lett egy oláhcigány családdal-itt jegyzem meg:minden tagjuk becsületes,dolgozó ember-majd egy év múlva azt vettük észre,hogy a játszótér pályályán közösen rúgjuk a haverokkal a bőrt,magyar-cigány örökrangadó keretein belül,utána pedig vegyes csapatokban.Ne a bőrszínt nézzétek,hanem az embert,aki belül van.Azóta eltelt 30 év.Szállodai és rendezvény-vendéglátásban dolgozom,eddig 10 magyar,felkapaszkodott újgazdag munkaadóból,ill.partnerből kb.7 próbált meg átb..szni,van,akik milliókkal tartoznak egy-egy rendezvényből kifolyólag.Csináltam cigánynak is szervezést:EGYSZER SEM volt olyan,hogy ki ne fizettek volna,SŐT...és meg is invitáltak,mulassunk együtt és mindenki (a személyzetem is)jól érezte magát.Boldogabbak,mertszámíthatnak egymásra,együtt sírnak és nevetnek.Mi pedig már csak arra vagyunk jók,hogy felfelé nyaljunk,lefelé tapossunk.
2011. aug. 14. 01:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!