A Cigányok általában boldogabbak, mint a Magyarok?
Nem Cigányok, hanem cigányok, és nem Magyarok, hanem magyarok. Tanulj meg írni! Magyar vagy, nem német.
Nem tudom, hogy boldogabbak-e, mert még sosem voltam cigány. Ha a boldogságot pénzben mérik, akkor a cifra cigányok boldogabbak, tudod, ők azok, akiknek oroszlán van a kapujukon és sok a fuksz a férfiakon. Viszont a putriban lakó, ablaküvegnélküli házban élő cigányok boldogtalanabbak, mert nekik nincs miből örülni, ami van, azt is elisszák.
Szerintem az a boldog, akinek van családja, van munkája, és mindegy, hogy az ő ősei Indiából vagy Levédiából jöttek.
Kedves kérdező!
Az aug.6-án 22:31-kor írt kommented nagyon megfogott. A párom a Népszínház mellett lakik, a budapestieknek azt hiszem, nem kell bemutatni a környéket. Pár szó azoknak, akik nem ismerik a környéket: egész álló nap kinn állnak a cigányok az utcán, beszélgetnek, nevetnek és igen, gyakran inzultálják az arra járókat.
Az előzőre véletlenül elküldést nyomtam, itt folytatom.
Szóval gyakran megyek el mellettük gyomorgörccsel és igyekszem a lehető legtermészetesebb tényként kezelni a jelenlétüket. Mindennaposak a verekedések, a rendőrautók, pedig van térfigyelő kamera. Mindig attól félek, hogy a következő, akit megtámadnak, én leszek. Ennek ellenére pont a napokban merült fel bennem, hogy ők nem a facebook-on érintkeznek, van szociális életük, a játszótéren pedig a minap 5-6 cigány anyuka ült és azon mosolyogtak, hogy milyen aranyosak a gyerekeik, hogy megfogták egymás kezét. Ezen kívül, ha egy magyar megtámadna egy cigányt, pillanatokon belül megvédenék a "testvérek", viszont ha egy magyart támadna meg egy cigány, a többi magyar még akkor is elsétálna, elfordulna, ha amúgy túlerőben lennének és simán segíthetnének egy bajbajutotton. Ha így tekintjük, lenne mit tanulnunk tőlük. Összetartás, közvetlen kapcsolat a barátokkal és a családdal... Értem én, hogy ha az ember nem dolgozik, akkor könnyű, de kifogást mindig lehet találni.
Arról, hogy a cigányok miért szülnek ilyen sok gyereket:
Egyszer beszélgettem egy tininőgyógyász ismerősömmel, aki mesélt nekem egy 14 év körüli cigánylányról. Összeszedett valami nyavalyát, ezért ment el a nőgyógyászatra. Az ismerősöm megkérdezte tőle, hogy védekezik-e, a válasz persze "nem" volt. Utána azt kérdezte akar-e gyereket, mire a lány ijedten azt válaszolta: "Dehogy is!" Az ismerősöm pedig elmondta neki, hogy márpedig ha nem védekezik, akkor lesz. A lány nem értette. Hogy érti, hogy védekezni, ő arra gondolt, hogy ha barátja megveri, hülye lesz visszaütni vagy elfutni, de nem érti, hogyan függ ez össze a gyerekszüléssel.
Csak annyit fűznék hozzá, hogy ezt is, mint minden szociológiai jelenséget a maga környezetében kell vizsgálni. Örülnél, ha a gyerekedet lehülyéznék, csak mert nálatok a pörköltet kanállal szokás enni, a másik gyerek meg villával eszi? (Remélem érthető a párhuzam) Nevelés kérdése, hogy milyen ember válik belőlünk, őket így nevelik/nem nevelik.
A válasz megírásának időpontja: 08-06 22:52 :
"Persze, én is láttam már a gyermekét boldogan tologató 14-18 éves cigánylányokat, de mit gondolsz, tartósan boldog lesz valaki azért, mert még egy gond jelent meg az életében? "
Ebből éppúgy látszik, hogy a 'magyar' a gyereket gondnak fogja fel, nem égi áldásnak, ahogy a "terhes" szóbol is.
Nem csak a cigányokkal van a baj, hanem a magyar jellemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!