Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Egyes idős emberek miért nem...

Egyes idős emberek miért nem adnak többet a higiéniára, miért nem igényesebbek?

Figyelt kérdés

Komolyan mondom, a legtöbb idős embernek méterekről érezhető szaga van. Ma is bevásárláskor egy néni állt előttem a pénztárban, de olyan büdös szaga volt, hogy inkább átálltam egy másik pénztárhoz. Gyógyszertárban, tömegközlekedésen ugyanez a helyzet. Érdekes, én még egy korombelin sem éreztem, hogy büdös lett volna, sőt a lányok és a fiúk többségének kellemes parfümillata van. A szomszédunkban lakó idős hölgy dettó. A lakásából árad a bűz, mivel megfogja a szennyvizet és azzal mos fel, de még a lépcsőházban is felmos vele, az embernek meg már egyszerűen hányingere van.

Én ha idős leszek, akkor sem leszek ilyen igénytelen, mindig tartani fogom a napi kétszeri tusolást, illetve izzadásgátló- és parfümhasználatot.

24/F

2011. aug. 4. 21:23
 1/10 anonim ***** válasza:
Már nem akarnak senkinek se tetszeni, nem zavarja őket, csak várják a halált.
2011. aug. 4. 21:28
 2/10 anonim ***** válasza:
52%

Ha ilyen cuccokat kensz magadra (tehát pl.: mint a reklámokban szereplő dezodor/tusfürdő), akkor nemigen fogod megélni azt a kort. Ugyanis ezek különféle betegséget okoznak, köztük rákot is. Egy szakértő emberke (nem jut eszembe a neve) valami ilyesmit mondott:

"Egészségesebb lenne megenni ezeket a kozmetikumokat, mint magunkra kenni." (ugyanis bőrön át könnyebben felszívódik)

Nézz utána ezeknek (google kereső: káros kozmetikumok), hidd el, megéri. :)

Egyébként a kérdésedre nem tudom a választ. Talán az időskori elbutulás lehet az oka.

2011. aug. 4. 21:30
 3/10 anonim ***** válasza:

Hát, ha megéred:)Reméljük persze igen:) Majd 50 év múlva térjünk vissza erre a kérdésre :D

37/N

2011. aug. 4. 21:30
 4/10 anonim ***** válasza:
sszerintem azért, mert amikor ők felnőttek, nem volt mindennapos a mosakodás (sem), a parfüm, stb.-ről nem is beszélve. egyáltalán, fürdőszoba se volt sok helyen, max. lemosakodtak naponta, esetleg azt se. a fürdés meg heti egyszeri tevékenység volt. de lehet, hogy sokat mondtam.
2011. aug. 4. 21:38
 5/10 anonim válasza:
én azt hallottam , hogy nem azért büdösek mert igénytelenek, hanem azért mert már idősek az öregedésük miatt valamiért rossz szagúak. Ezért használnak sokan erős parfümöket
2011. aug. 4. 21:39
 6/10 A kérdező kommentje:

A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 21:30!

Oké, nem ez az alapkérdés, de akkor mit kenjek magamra?

Egyébként egy világmárka illatszereit használom (tusfürdő, deo-spray, parfüm, after shave), nem ilyen gagyi 100 Ft-os pacsulikuat. Megjegyzem, nem olcsóak. Lehet, hogy rákot okoznak, de izzadtan, büdösen akkor sem mennék emberek közé.

2011. aug. 4. 21:43
 7/10 anonim ***** válasza:

én olyant használok -és van belőle elég sok fajta- amitől nem leszek büdös, és még rákot sem okoz :D

csak utánajárás dolga az egész...

2011. aug. 4. 22:08
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Világmárka, és akkor? Szerinted a gyártót érdekli, hogy rákos leszel-e tőle vagy sem? Magasról tesz rád. A lényeg, hogy megvedd a hiperszuper illatú dezodort, amitől majdnem olyan lehetsz, mint a csoki srác a tévében.

Rengeteg alternatíva van, én sem járok ki büdösen (további info: antalvali.com).

Sampont helyett például elmegyek és szedek csalánt. Ebből főzök csalánteát és teszek bele egy kis szódabikarbónát. Ezt egy kicsit a fejemen hagyom, majd leöblítem vízzel. Ezután csinálok egy vizes-ecetes öblítést (ebbe teszek pár csepp illóolajat az illat miatt) és aztán ezt is leöblítem. Aztán búcsút mondhatok a korpának és a zsíros hajnak. Ha megnézzük, akkor nem kerül szinte semmibe és nem is kentem magamra egy rakás rákkeltő cuccot.

Szerintem innentől kezdődik az értelem, nem pedig a X. diploma után. Csupán használni kell az agyunkat. :)

2011. aug. 4. 22:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Hozzáteszem, ha sokat költesz azokra a vackokra, akkor neked nem is kell annyit tökölnöd, mint nekem. Ugyanis te megteheted, hogy megvedd azt, amire nekem nem telik. A végeredmény ugyanaz, igaz, te időt spórolsz. :)
2011. aug. 4. 22:28
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez se a kérdésre válasz, de elég lenne max. napi 1x tusolni, mert kicsinálod a bőröd természetes védekezőrendszerét, aztán ilyen kenceficék nélkül már nem is fogsz tudni megélni.
2011. aug. 4. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!