Anyósomék csöppet sem adnak a higiéniára. WC után soha nem mosnak kezet, a mosogatás pedig szinte víz nélkül történik. Állandóan aggódom emiatt, vagy ne tegyem?
Pedig anyósom gyerekekkel foglalkozik,ezért sem értem. Nálam alapvető a WC utáni kézmosás, már a lányomat is rászoktattam. Ők a mosogatást pár deci vízben, ezer éves mocskos szivaccsal csinálják, sőt van hogy csak víz nélkül, a mocskos szivaccsal csak áttörölnek edényeket stb. Pedig nem szorulnak rá hogy ennyire spóroljanak, nem is azért csinálják.
A problémám az, hogy ilyen higiénia mellet fogdossák a lányomat, így adnak neki enni, mellesleg én meg terhes is vagyok. Nagyon szép tőlük hogy meghívnak néha ebédelni, meg vigyáznak a kislányra, de állandóan attól félek hogy elkapunk valami, meg hát gusztustalan is ez az életmód.
Szólni nem merek mert abból én jönnék ki rosszul, már ismerem őket.
Van okom az aggodalomra?
nem akarlak meg ijeszteni de van!
főleg a wc utáni kézmosás hiány miatt.
pici születendő babát is így fogdossák majd?
nem tudom mit kéne nekik mondani hogy változtassanak
Kettébontanám.
Egészségügyileg valószínüleg nincs okod aggódni, sőt paradox módon még erősíti is a lányod immunrendszerét.
Eddig se betegedtetekmeg, tehát a helyzet nem katasztrofális viszont arra elég,hogy jó tréning legyen a szervezetnek.
A másik része, hogy te már látod a dolgokat,mennyire tudsz jóétvággyal enni ott.... a gyereket biztos nem zavarja,mert nem veszi észre.
Elég szomorú, kellemetlen, és gyomorforgató, amit írsz. Természetesen nem kell mindentől óvni a gyereket (és magunkat), de azért vannak ALAPVETŐ higiéniai íratlan szabályok, amiket betartunk. Azért azt senki ne mondja, hogy egy wc-használat után, vagy ezer éves bacikkal "elmosott" pohárból ivás után a gyerek immunrendszere még erősödik is.. én azt mondom szerencse, hogy eddig nem kaptatok el semmit... Persze nem akarlak ijesztgetni, de bizony szólnék érte, ha tetszik nekik, ha nem. Jó tippet adott vmelyik hozzászóló, finom ráutalásokkal talán célt érhetsz. Vagy pl, amikor ott vagytok a kislányoddal, ott előttük, hangsúlyosan szólhatsz a lányodnak, hogy "wc után - kaja előtt kézmosás!" Esetleg, megkérdezheted, hol találsz tiszta törölközőt, vagy vihetsz új szivacsot.. remélem segítettem.
Sok sikert!
1.vagyok.
Az nem megoldható hogy nem ti mentek ebédre hanem őket hívjátok át?
Hátha észreveszik a higiénia különbségeket, és észbe kapnak.
Esetleg mondhatnád hogy egy ismerős kisgyerek valamilyen betegséget kapott, hasonló körülmények között.Te nagyon figyelsz azóta ilyenekre.Engem nem érdekelne ha megsértődnek, a kislányom ill. születendő babám egészsége fontosabb, úgyis kiheveri a sértődést
09.43! Sajnos nálunk nagyon kicsi a hely ahhoz hogy ebédvendégeket hívjunk. Inkább nekik szoktam segíteni, hát ott is amit látni szoktam... Pl a tojást soha nem mossák meg!
És egyszer már előfordult hogy mikor náluk ettünk utána egész éjjel hányt a lányom, hát nem tudni hogy mi volt az oka...
Persze nyilván nem búra alatt és mindent fertőtlenítve kell gyereket nevelni, mert úgy nem erősödik az immunrendszere, de van egy alapvető higiénia amit azért be kell tartani.
Pl.:
- kézmosás WC után/cigi után, vagy mielőtt egy pici babához nyúlunk.
- mosogatás mosogatószerrel és bő vízzel, és a poharakat nem ugyanazzal a szivaccsal mossuk el, mint a tányérokat.
Meg azt sem elhanyagolandó, hogy mivel ők így élnek az ő immunrendszerük ehhez szokott, de egy gyerek hamar el kaphat bármit, mint most te is, hogy babát vársz. Oda kell figyelni, következetesen kell őket rávezetni, mint ahogyan előttem is írták.
pl: elmosogatsz párszor helyette, viszel mosogatáshoz dolgokat, tiszta törölközőt kérsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!