Hogy osztjátok be a napirendeteket, hogy jusson elég idő a babával való játékra is (az etetésen, altatáson, sétán túl), meg a ház körüli teendőkre (főzés, mosogatás, stb. ) is?
Ugyanígy! Mivel csak egy van belőlünk, így nem tudunk egyszerre több mindennel foglalkozni.
Ne aggódj ezen túlzottan!
A gyereked sem omlik össze, ha egy kicsit egyedül játszik (ha elvan egyedül), meg a ház sem dől rád, ha egy kicsit kupi van!
Mi a férjemmel egyeztettünk, mivel szerintünk sem lehet egyszerre csinálni a kettőt. Az egyik a másik kárára megy. Megbeszéltük kinek mi a fontos, mi legyen meg. A gyerek mindkettőnk számára első volt,hogy Neki ki legyen elégítve az igényei. Így a baba az enyém lett teljes mértékben, mivel apa napközben dolgozik. Mielőtt elindul reggel, beteszem a mosást, elmosogatok a reggeli után. Du. 4-ig míg haza nem jön, csak a babával foglalkozom, jól érezzük a kicsivel magunkat. Az ebéd készítést megosztottunk, mivel Ő is tud és szeret is főzni. Így én olyanokat készítek, amit csak be kell dobni a sütőbe, sült husikat és leveseket. A bonyolultabb kajákat Ő főzi meg munka után, ha olyat kívánunk. pl: halászlé, dubarry, somlói. de ha nem kell főznie, akkor a kicsivel játszik és foglalkozik. prsze, ha pelust kell cserélni vagy valami "gond" adódik,pl sírni kezd, akkor azonnal hív. :) Ilyenekkel nem birkózik meg. addig míg, ő játszik, én elmosogatok a vacsi után, kikérdezem és átnézem a lányunk leckéit. Hajat mosok, zuhanyozok. Azután átveszem a kicsit, fürdetem, addig a férjem játszik, foglalkozik a nagyobbik gyerekkel. Éjjel én sokáig, 18 hónapig a kicsivel aludtam egy szobában, míg át nem aludta az éjjeleket. éjjel szopik és reggel indult újra a nap. Nyáron sokat kirándultunk, sátraztunk. Nálunk ez a napirend megy még mindig, pedig már 23 hónapos a kisfiunk.
Nagyon bevált és soha nem volt ebből semmi idegeskedés vagy gond. A gyerekek jól érzik magukat és mi is. A lakás nem ragyog annyira mint a kicsi születése előtt, de ez mindkettőnknek belefér.Takarítani akkor szoktam, mikor apa hétvégén 14 órakor hazajön, utána.
(saját vállalkozása van, így a hét minden napján dolgozik az év 9 hónapjában, csak nyáron vesz ki egy-egy hét szabit)
Tehát nálunk első a gyerekek, utána a házimunka. De tényleg egyeztessetek, hogy ne legyen felhánytorgatás abból, ha Ő esetleg valamelyik területen többet vár el tőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!