Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyósomék csöppet sem adnak a...

Anyósomék csöppet sem adnak a higiéniára. WC után soha nem mosnak kezet, a mosogatás pedig szinte víz nélkül történik. Állandóan aggódom emiatt, vagy ne tegyem?

Figyelt kérdés

Pedig anyósom gyerekekkel foglalkozik,ezért sem értem. Nálam alapvető a WC utáni kézmosás, már a lányomat is rászoktattam. Ők a mosogatást pár deci vízben, ezer éves mocskos szivaccsal csinálják, sőt van hogy csak víz nélkül, a mocskos szivaccsal csak áttörölnek edényeket stb. Pedig nem szorulnak rá hogy ennyire spóroljanak, nem is azért csinálják.

A problémám az, hogy ilyen higiénia mellet fogdossák a lányomat, így adnak neki enni, mellesleg én meg terhes is vagyok. Nagyon szép tőlük hogy meghívnak néha ebédelni, meg vigyáznak a kislányra, de állandóan attól félek hogy elkapunk valami, meg hát gusztustalan is ez az életmód.

Szólni nem merek mert abból én jönnék ki rosszul, már ismerem őket.

Van okom az aggodalomra?

2011. máj. 16. 09:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Macska a házban van? Azzal most vigyázni kell, míg terhes vagy.
2011. máj. 16. 09:57
 12/15 anonim ***** válasza:
Jogos az aggódásod,én is aggódnék a helyedben.Az én anyósóm se a higiéniáról hires,de azért ennyire nem durva a helyzet,hogy nem mos kezet wc után...Csak éppenséggel nem annyira tiszta,mint én,a kosz meg a rendetlenség is mindennapos nála.Amikor ott vagyunk,engem is zavar,de nem szóltam még érte,pedig nekem is van 2 gyerekem,akik miatt oda kéne figyelnie kicsit jobban a higiéniára.Nálunk is volt már olyan sajnos,hogy ott volt a gyerkőc-akkor még csak a fiam volt-és utána bizony beteg lett,összeszedett v.mit.Sztem a te gyereked se a semmiért hányt,benyalt v.mit anyósódnál.Ha te nem akarsz szólni,mondd meg a párodnak,beszéljen ő az anyjával,hátha akkor jobb lesz a helyzet.
2011. máj. 16. 09:58
 13/15 A kérdező kommentje:

A macska szerencsére nem a házban van.. El szoktam néha mosogatni, de nem hogy példát vennének, hanem inkább "majd ők..." Mert én félig meddig folyó víznél szoktam :) És olyankor előveszek új szivacsot, mert azerencsére az van náluk mert 10-es csomagot vesznek.

A férjem mondta hoyg szól nekik de úgyis tudnák hogy nem az ő ötlete volt hiszen ők nevelték. Én meg átneveltem :)

Szóval uszításnak tűnne ,de megpróbáljuk finoman.

2011. máj. 16. 10:39
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
ha nem akarod,hogy a lányod elkapjon valami hányós hasmenős vírust,akkor sürgősen beszélj a fejükkel.Mond el nekik,hogy ha nem mosnak kezet wc után akkor a székletben lévő baktériumok nagyon súlyosan megbetegíthetik a lányodat,és gondolom ők sem akarják,hogy egy hétig menjen a hasa,hányjon,kiszáradjon,kórházba kerüljön.én nem vagyok egy nagy fertőtlenítő,de a kézmosás wc után mindenkinek alap legyen.én vinnék minden alkalommal szivacsot,és kidobnám a régit.a mi rokonságunkban is van hasonló,ott már elértem,hogy ebéd után én mosogatok.
2011. máj. 16. 12:22
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Hat az en anyosom,kezet most de a korme alja tele van koszal.O is egy keves vizbe mosogat,egy pici mosogatoszer,es egy ezer eves szivacs.A gyerekem nem is eszik ott,probalta kinalni de en azt mondtam majd en megetetem.Fujjj
2011. máj. 16. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!