Mennyire tartod magad az elveidhez?
Itt konkrétan a társas kapcsolatokra, közösségben való boldogulásra gondolok.
Gondolom senki sem barátkozik, sőt még egy légtérben sincs szívesen olyan emberrel, akiről megtapasztalta, hogy gerinctelen, jellemtelen, sunyi, kétszínű (és egyéb, ami nem egyezik jómaga értékrendjével). Mégis kifoghatunk kollégát, csoporttagot, haveri társaságban olyan embert, akivel muszáj együtt lennünk, ráadásul a többiek valamiért szemet húnynak tettei felett (vagy észre se akarják venni.. az ilyet sose fogom megérteni), tehát körünkben él, mint hal a vízben.
Hogy viselkedsz ilyen helyzetben? Kimutatod a személy iránt érzett ellenérzésedet, netán elkerülöd, vagy fontosabb, hogy jól érezzétek magatokat minél nagyobb társaságban, így jópofizol vele is?
Én kifogtam azt, hogy a húgom összejött egy ilyen emberrel, akiről ráadásul tudja h kb. 5 éve nyíltan utáljuk egymást.
Én inkább elkerülöm, pl. elutazom ha ide jön, vagy lerakom a telefont ha szóba kerül, ez van.
Én ismertem egy olyan embert, akit társaságban mindenki isteni tulajdonságokkal ruházott fel, a háta mögött pedig jóformán mindenki kibeszélte. Nem értem.
Én sem fordulok szembe az ilyenekkel közösségben, csak semmibe veszem, nem foglalkozom a jelenlétével, ha erőltetetten érvényesülni akar és poénkodik, direkt nem nevetek, vagy otthagyom a társaságot, amíg ő van középpontban. Elsőre én senkire nem nézek előítélettel, de elég egy dolgot tennie bárkinek, ami nekem nagyon szúrja a szemem, és több esélyt nem kap nálam. Sajnos ilyen vagyok. Szóval kérdésedre válaszolva, eléggé az elveim alapján élek társasági életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!