Művelt embernek tartod magad?
Figyelt kérdés
Ha igen, mi alapján?2011. máj. 22. 09:23
1/3 napietus válasza:
igen. nem a végzettségem (közgazdász), inkább a neveltetésem alapján. szerintem a "művelt" szintnek megfelelően vagyok tájékozott a különböző szakmámom kívül eső területeken. ugyanakkor vannak az ismeretségi körömben nálam sokkal műveltebb emberek is, de az átlagnál műveltebbnek tartom magam (tudom, hogy ez nem nagy dicsőség, mert az átlag szánalmasan műveletlen).
2/3 anonim válasza:
Vannak olyan dolgok, amikben masok szerint is nagyon kiemelkedo vagyok (pl. nyelvek, kulturaval kapcsolatos dolgok, jog, tortenelem stb.) es vannak olyan dolgok, amikhez abszolut nem tudok hozzaszolni. Pl. nekem a biologia ilyen terulet; tisztaban vagyok vele, hogy azon a teruleten vannak a legnagyobb hianyossagaim es kijonnek a napi eletben illetve a divathoz, muveszetekhez sem konyitok (kiveve a zenet). Tehat azt mondanam, hogy vannak dolgok, amikben kifejezetten muveletlen vagyok, mig mas dolgokban atlagon feluli. Minel muveltebb valaki, annal muveletlenebbnek erzi magat, mert annal inkabb tudataban van annak, hogy mennyi dolog van, amit meg nem tud. Tudom, hogy sok ember ugy van vele, hogy legyen minimalis ismerete szinten mindenrol, "csipeget" a temakbol. En nem ilyen vagyok. Alt. valamihez vagy nagyon ertek vagy egyaltalan nem.
3/3 anonim válasza:
Nem tartom magam műveltnek, annak ellenére sem, hogy mások annak tartanak (teljesen leköt a munkám, így nincs időm tájékozódni a világ dolgairól, tv-t sem nézek, esetleg néha híradót, és még mindig az egyetemen felszedett "műveltségemből" próbálok táplálkozni... ez alapján pedig nem nevezhetem magam műveltnek). De próbálok tenni ellene :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!