Negatív dolognak tartod a Facebook- ot? Miért?
Csak akkor , ha túlzásba viszik.
Mindig lehet határt szabni, csak az emberek sokszor nem élnek vele.
Nekem is van de nem lépek be mindig és nem használom annyira.
(nem szoktam lájkolni sem, maximum beszélgetni ott ha úgy vannak fent )
nekem tök semleges, és sztem is az emberen múlik, hogy miként is használja ... lehet hasznos is, mert én is találtam már meg rég elveszettnek hitt ismerőst, de mondjuk azokata fiatalokat akik naphosszat előtte ülnek, na őket abszolút nem értem, az már egy addikció
hátránya annyi van talán, hogy az ember egyre és egyre jobban ellenőrizhető, követhető, nem ritka ma már, hogy munkahelyek de még egyetemek is felvételi előtt megnézegetnek valakit, és azért lehet olyan, ami negatív fényt vet valakire
(pl ha benne vagy a "Melegbarátok csoportjában", hát az állásinterjún bizony nem lesz nagy előnyöd és sorolhatnám)
Hát....Az elején imádtam,de ma már nem.Nem nagyon tud érdekelni,hogy valaki(akivel életemben kb. 5 szót beszéltem) mit ebédel,mennyire depressziós,mert a pasija/csaja dobta,mennyire utálja SP-t,kinek szurkol a VV-ből meg hasonlók.
Már meguntam,hogy a csapból is a fész folyik.
Csak nézem a társaimat, sőt még sok felnőttet is körülöttem, akiknek az életük szerves részévé vált ez. Egyszerűen hihetetlen, és belegondolva hogy majd az én gyerekem miben fog élni...
Én abszolút nem tartom jó dolognak, persze ez egy vélemény csak, amit lehet cáfolni vagy egyet érteni vele!
Akit nem érdekel, hogy mások mit osztanak meg, az miért jelöli be őket egyáltalán? Nekem csak a közeli ismerőseim vannak bejelölve, akik igenis érdekelnek. Ha meg valami mégse érdekel, azt figyelmen kívül hagyom és kész. Lehet, hogy téged nem érdekel, de az illető azért osztotta meg, mert valaki mást érdekel. Nem körülötted forog a világ.
Egyébként a facebookot főleg levelezésre használom, meg az egyetemi évfolyammal van csoportunk, ott osztjuk meg a tételeket meg ilyesmiket. Egyszerűbb, mint körbeküldeni e-mailben vagy msnen. Ha meg nagyon ráérek, tudok majongozni vagy más játékkal játszani. persze nem az ilyen értelmetlen hülyeségekkel, mint farmville meg nemtommmiville. Ha ilyenek nem lennének, talán kevesebb lenne a facebook-függő és maga a rendszer is jobban működne, nem halna le állandóan.
Sokat vitatkoztam már a környezetemmel erről, mindenféle véleménnyel találkoztam, most ide is leírom :)
Én már nem tartom negatív dolognak. 2008-ban egy nyaraláson megismerkedtem néhány aranyos külföldivel, ők biztattak, hogy regisztráljak, mert így egyszerűbb lesz a kapcsolattartás, mint a folyton változó mailcímekkel. Ha nem is rendszeresen, de valóban sikerült ezeket a kapcsolatokat megtartani, ami szép teljesítmény, mert a világ különböző pontjain élünk. Kábé másfél évig azonban ők voltak az egyetlen ismerőseim ott (öten), így csak akkor jártam fel, ha ők írtak nekem.
Az oldalról akkor változott meg negatív irányban a véleményem, amikor már a magyarok is elkezdtek jelölgetni. Nem szívesen jártam fel rá (maximum az ismerősnek jelöléseket fogadni), mert hirtelen tele lett az üzenőfalam a sok szeméttel. Akkor kezdtem el naponta látogatni, amikor 2010 áprilisában elballagott a gimis osztályom, és előbb a szerenáddal, bankettel kapcsolatos dolgokat levelezgettük le ott, aztán nyáron már a kapcsolatot is így tartottuk egymással.
Ősztől megint változott a véleményem, mert én költöztem külföldre, így pedig igazi kincs lett az oldal. Mindenki gyorsan és egyszerűen megtalál, a régi barátságok nem szakadnak meg a "drága a telefon" meg a "nincs időm hosszú levelet írni" kifogással. (Az MSN-t sosem szerettem, a Skype-ot viszont szintén gyakran használom.)
Ebből is látszik, hogy én abszolút kommunikációs eszköznek tekintem a Facebookot, az egyéb funkciók, alkalmazások, játékok annyira nem izgatnak. Mivel én magam nem írok ki semmilyen kompromittáló dolgot, és nem tárom a magánvéleményemet/magánéletemet az ismerősök elé, így nem gondolom, hogy éppen rám nézve veszélyes lenne. Azoknak, akik háborognak az üzenőfali hülyeségek miatt, két tanácsom van: 1. befolyásolhatod, hogy kiknek az üzeneteit lássad a falon, 2. töröld ki az idegesítő, felületes ismerősöket, és tartsd meg az oldalt a lényeges és értelmes emberek számára.
Tehát maga a Facebook nekem tök semleges, maximum egyes rajta lévő emberekről lehet negatív véleményem :D Ésszel használva minden weboldal lehet hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!