Létezik olyan hely, ahol egy időre el lehet vonulni a világtól (akár családostul is), és nem vallásos szerzetesközösség?
Én amikor besokalltam, elutaztam a szüleimhez egy hónapra. Felmondtam a munkahelyemen, szóltam a barátaimnak, hogy ne haragudjanak, de most magányra vágyom, majd keresem őket.
Az egy hónap alatt megcsináltam minden házimunkát, dolgoztam a kertben, nagytakarítást csináltam, kifestettem, egy csomót olvastam és zongoráztam. Gyakorlatilag nekik csak annyit kellett megtenniük, hogy a bevásárlást elintézik. Ez így mindenkinek jó volt, és az egy hónap teljesen feltöltött. Ez egykönnyen elérhető opció bárki számára :)
Bocsánat, félreérthetően fogalmaztam.
Arra vagyok kíváncsi, van-e ilyen intézmény, vagy közösség, akik erre "szakosodnak". Tehát nem az a lényeg, hogy akárhol, de egyedül legyek. Sőt, kifejezetten egy közösség az, amit keresek, olyan emberek közössége, akik mind 1 célért vannak együtt. Azt nem tudom meghatározni, hogy mi ez a cél, lehet pl. magasabb tudatosság elérése, betegségből való gyógyulás, stb... Azt reméltem, hogy itt valakinek esetleg van egyéb ötlete is.
Helló!
Gondolom valamiféle kommunára gondolsz. Az engem is vonz valamelyest, sokkal emberségesebb mint városokban élni. De a közelben sajnos már nincsenek. Amerikában úgy tudom van még néhány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!