Lenézően viselkednek! Mit tegyek?
Idegen országban élek, a nyelvet beszélem, de nem tökéletesen. Leginkább a hangsúllyal van gond, de összességében elfogadható. Az egyszerűbb hétköznapi mondatokkal nincs gond, mégis ha elmegyek egy üzletbe és megszólalok egyből lekezelően szólnak vissza. Sovány termetű törékeny nő vagyok, szóval még a kinézetem is lovat ad alájuk. Sokszor úgy visszamondanék, hogy nem kell hülyének nézni az embert, elvégre én vagyok a vásárló, ő pedig egy alkalmazott, aki kedvesen kell kiszolgáljon annak érdekében, hogy megtartsa a vásárlókört, de sajnos nem tudnám teljesen helyesen kifejezni magam, és csak nevetés tárgya lennék. Múltkor visszamentem reklamálni az egyik üzletközpontba, mert valamit nagyon elszámoltak, és a nyelvi nehézségek megint közbeszóltak. A kasszásnő magyarázta az igazát, holott tévedett, a sorban állók pedig hurrogni kezdtek engem, hogy igazán tanulhattam volna matematikát, pedig azt sem hallották mit beszélünk, csak azt látták, hogy a kasszásnő elsős szintem, hülyének nézve engem magyarázza az igazát. Végül rájött, hogy tévedett, hozta is a különbözetet (ami azért nem kis összeg volt), és nagyképűen hozzámvágta, hogy "Mostmár érti?" Mintha végig neki lett volna igaza... A vásárlók pedig beszóltak, hogy menjek matematikát tanulni... Lényeg a lényeg: sikerült visszakapni a különbözetet, tehát sikerrel jártam, de olyan rosszul esett ez a viselkedésmód, hogy azóta sem mentem oda vissza. És sajnos általános tendencia ez itt, szóval nem csak egy üzletben tapasztalható.
Mit lehet tenni ilyen helyzetben?
Fromoz: Szerintem is tul sokat okoskodsz. Mit tudsz te a magyar allam szandekairol, akaratarol? Nem tudhatod biztosan mit akar. Rohejes amiket irsz. Mellesleg, ez nem egyszeru ugy, nem ugy van, hogy elkerjuk es vissza is kapjuk.
Amint mar irtam vannak erdelyi magyarok akik nem akarnak, hogy Erdely ujra visszakeruljon Magyarorszaghoz, pont az olyan magyarorszagiak miatt mint te. Legalabbis en nehany ilyen velemenyt is hallottam. Ok inkabb az autonomiara szavaznanak.
Viszont ugyanakkor van tobb erdelyi magyar aki szeretne, hogy Magyarorszag visszakapja Erdelyt.
En szemely szerint meg igenis nagyon szeretnem, ha visszakerulne Magyarorszaghoz, mert Erdely az ove, tole loptak el aljas szemet modra.
Szegyelld magad hogy ilyen ellensegesen viszonyulsz az erdelyi magyarokhoz magyar letedre!
26 eves tordai lany
Ugyan mar! Hagyjatok mar! Mi nem tehetunk arrol, hogy Ti ott ragadtatok. Miert nem koltoztetek at, meg meg a szuleitek, akkor mikor meg lehetett. Ugy tudom, most is lehet. Egy magyar sem tehet arrol, hogy Ti melyik orszagban eltek.
Visszaterve eredeti kerdesre. Kerdezonek kisebbseg erzese van a roman nyelv tudasa irant. ez sem az en hibam. Ha be tudna bizonyitani, hogy igazan (szerinte) miert lett lehurrogva, miert nem tesz bejelentest, panaszt. Lehet hogy csak O erezte a nyelvi tamadast. Nem voltunk az uzletben, nem tudjuk mi is tortent igazan.
Nem is mondtam hogy tehetsz rola. Semmi kozod hozza.
Nem koltoztunk el, mert elso sorban itthon erezzuk magunkat,itt szulettunk, ez magyar fold. Itt volt es van mindenkink.
Masod sorban nem annyira konnyu csak ugy kikoltozni egy orszagba.
En mondjuk kikoltoznek, ha ugy alakulna, hogy van ertelme, de itt is elvagyok nagyon jol.
Te egy elegge utalatos magyarorszaginak tunsz, ne haragudj. Sajnos, nem vagy az egyeduli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!