Lenézően viselkednek! Mit tegyek?
Idegen országban élek, a nyelvet beszélem, de nem tökéletesen. Leginkább a hangsúllyal van gond, de összességében elfogadható. Az egyszerűbb hétköznapi mondatokkal nincs gond, mégis ha elmegyek egy üzletbe és megszólalok egyből lekezelően szólnak vissza. Sovány termetű törékeny nő vagyok, szóval még a kinézetem is lovat ad alájuk. Sokszor úgy visszamondanék, hogy nem kell hülyének nézni az embert, elvégre én vagyok a vásárló, ő pedig egy alkalmazott, aki kedvesen kell kiszolgáljon annak érdekében, hogy megtartsa a vásárlókört, de sajnos nem tudnám teljesen helyesen kifejezni magam, és csak nevetés tárgya lennék. Múltkor visszamentem reklamálni az egyik üzletközpontba, mert valamit nagyon elszámoltak, és a nyelvi nehézségek megint közbeszóltak. A kasszásnő magyarázta az igazát, holott tévedett, a sorban állók pedig hurrogni kezdtek engem, hogy igazán tanulhattam volna matematikát, pedig azt sem hallották mit beszélünk, csak azt látták, hogy a kasszásnő elsős szintem, hülyének nézve engem magyarázza az igazát. Végül rájött, hogy tévedett, hozta is a különbözetet (ami azért nem kis összeg volt), és nagyképűen hozzámvágta, hogy "Mostmár érti?" Mintha végig neki lett volna igaza... A vásárlók pedig beszóltak, hogy menjek matematikát tanulni... Lényeg a lényeg: sikerült visszakapni a különbözetet, tehát sikerrel jártam, de olyan rosszul esett ez a viselkedésmód, hogy azóta sem mentem oda vissza. És sajnos általános tendencia ez itt, szóval nem csak egy üzletben tapasztalható.
Mit lehet tenni ilyen helyzetben?
A tordai csaj vagyok.
Nagyon sajnalom, hogy ilyen hulye helyzetbe kerultel, kerdezo.
A kasszasno egy nagy hitvany bunko, kihasznalta hogy nem beszeled a nyelvet tokeletesen es igy probalta takarni azt amit elszurt.
Ugy lecsesztem volna, hogy megemlegetett volna amig el. Hulye roman pics@. Nem vagyok nacionalista, de nagyon fel tud haboritani mikor ilyet latok. Sokan utalnak minket, ugyanakkor felnek tolunk, mert tudjak jol hogy a mi foldunkon vannak es nincsenek otthon.
Milyen uzletrol van szo? Hol?
Eleg sok a rosszindulatu ember sajnos...
Mostmár csakazért is leírom, legyen negatív reklám :) Egyik Plus üzletről van szó, ami mostmár Lidl lett.
Amúgy teljesen úgy éreztem én is, ahogy mondod. Fedezte a lenézéssel a butaságot, mert nem engedte a büszkesége, hogy elnézést kérjen a hibájáért, hiszen ott volt egy sor háborgó vásárló, akik vele tartottak és hülyéztek engem. Nehogy bevallja előttük, hogy hibázott :)
Kedves FromOz!
Én No.-ban voltam négy évig és a végén már bármit el tudtam intézni postán, bankban, önkormányzatnál és különböző hivataloknál. De ennek ellenére az a meggyöződésem, hogy külföldön a nyelvtudás hiányosságai miatt az ember elveszti az identitása nagy részét. Ez nagyon rossz érzés úgy is, hogy én mentem el egy másik országba és a németek voltak otthon. De a kérdező magyar földön él, ő van otthon és őt kezelik külföldiként. Hogyne akarna odaszólni? Egyébként, ha román lenne az anyanyelve, nem is tette volna fel a kérdést.
"De a kérdező magyar földön él, ő van otthon és őt kezelik külföldiként"
Nem kotekedni akarok, de ez nem igaz. Ez csak egy vagyalom. Nezd meg a terkepet...nem az van oda irva Erdelyhez, hogy Magyarorszag resze. Mar nagyon regen nem. A most ott elo romanok tehetnek a trianoni dontesrol? Ha Magyarorszag - tegyuk fel - megkapna a volt Dalmacia teruletet, szerinted nem ugyanazt tennek, mint most a romanok?
A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 16:25
Igazad van, ha az érzelmek nélkül közelítjük meg a dolgot. Van akinek ez könnyen megy, mert nincsenek érzései ezzel a témával kapcsolatban. És van aki nem tudja kikapcsolni az érzéseit.
Kedves Fromoz: Hiaba el..."Romaniaban", nem mindegy hogyan fejezed ki magad, mert a roman ALLAMPOLGAR egyeltalan nem mindegy a magyar NEMZETISEGGEL.
Sok magyarorszagi sajnos ezt nem kepes felfogni, meggondolni. Csak siman leromanozzak az erdelyi magyarokat. Eleg ronda dolog...
Ahelyett hogy a magyarorszagiak osszetartananak az erdelyiekkel, sokan kozuluk ocsaroljak oket. Szep dolog...
Aztan persze ha errol veletlenul a roman nemzetiseguek hallanak valamit, jot rohognek a markukban. De nem is ez a fontos hogy mit gondolnak ok, hanem a magyarok kozotti osszetartas.
Az egy dolog hogy Erdely jelenleg Romaniahoz tartozik sajnos, de attol Erdely meg nem Romaniae a szo szoros ertelmeben es ezt a romanok szerintem tudjak. Nem jar nekik ez a terulet es kesz, egyszeruen ajandekba kaptak egy kurv@ nagy igazsagtalansag miatt amit a Nagyhatalmak elkovettek.
En bizok abban, hogy valamikor Magyarorszag vissza fogja kapni Erdelyt vagy legalabb lesz autonomia.
Tulajdonkeppen minden egyes teruletet vissza kene kapja...nem csak Erdelyt...
Igy is fajdalmas ha az ember belegondol, hat meg annak idejen mennyire fajdalmas lehetett azoknak akik megeltek Erdely es a tobbi magyarorszagi teruletek elszakitasat.
Kegyetlen, irto kegyetlen kovetkezmenye lett a Trianon-nak
.
Kedves Kerdezo: Ne legy elkeseredve, ne mergelodj, semmi ertelme most mar. Szivesen kialltam volna erted, ha ott lettem volna...akkor mar ot hurrogtak volna le, semmi esetre sem teged.
A foteren van az a plus uzlet?
Fromoz: Nyugi, sok erdelyi magyar sem akarna, hogy Erdely ujra Magyarorszaghoz tartozzon.
En viszont ugy talalom helyesnek, hogy Magyarorszag visszakapja minden egyes teruletet amit elloptak tole.
Ami meg az osszefogast illeti, arrol en egyedul nem tehetek.
Amugy elegge utalatos tud lenni nehany magyarorszagi magyar az erdelyiekhez ezen az oldalon is amint vehetem eszre. Szep dolog minden esetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!