Ennyire kitarulkozni a "vilagnak" a kozosségi oldalakon normalis, vagy csak én tartom furcsanak?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Mint sokan masok, en is fent vagyok kulonbozo kozosségi oldalakon, igy a Facebook-on is. Megszokhattuk mar, hogy minndeki kiirogat, kuldozget ezt-azt, ez hozzatartozik a jatékhoz. Amit furcsallok: néhany napja ahogy beléptem a Facebook-omra, szembe talaltam magam egy kb 6 hetes embrio ultrahang képével, a bébi-kezdemény egy, csupan latasbol ismert nohoz tartozik, nekem egy kissé sokkolo volt, ennyire intim, ennyire csodalatos dolgot, mint a terhessége, kitarni a nagyvilagnak. Hamar a terhességrol beszélunk, a szuletés utan feltett nem épp esztétikus képeket felpakolo felhasznalokat mar ne is emlitsuk, gondolom mindannyiotok latott mar ilyen képeket a kozos oldalon). Az ultrahang felvétel utan par oraval egy kulfoldi baratom dokumentalta igen alaposan " before-after képekkel" a retinalevalasat, illetve a mutét utani allapotat , a legsokkolobb aztan csak késobb jott: eskuvoi meghivo, Facebook-on megkapva. Millio mas példat is hozhatnék fel, véleményetek szerint ez normalis? A Facebook alapitoja mondta egyszer, hogy a tarsadalmi normak megvaltozoban vannak, a kommunikacios csatornak, az interperszonalis kapcsolatok ( a virtualitasnak hala) atalakuloban vannak. Azt kell mondjam, akor én ettol félek.. Lassan eloben lathatjuk majd X,Y baratnonk szulését, vagy neadjisten eljutunk oda, hogy elég lesz egy webkamera és msn-en fogunk hazasodni? De térjunk vissza az eredeti kérdésemhez: benneteket nem " sokkol" valamilyen szinten, ennyire belelatni a masik legprivatabb életébe, én nagyon furcsan érzem magam, amikor nem kozeli ismerosok élete jelenik meg fotokon, posztokban, videon.2011. júl. 20. 10:07
21/23 anonim válasza:
És a mailban könnyedén meg lehet nézni a régi képeket? Kétlem. A közösségin meg ott van minden egy menüpont alatt, és mindig csak az, amit éppen a tulaj akar. Nem kell azért vitázni, hogy vitázhass.
22/23 anonim válasza:
Szerintem vanak dolgok, amelyek nem tartoznak az internetre. Ilyenek pl. a műtéti képek, leletek, esküvői meghívók, meg az ilyen személyes dolgok. Az ilyeneket személyesen szokás megtárgyalni, megmutatni.
Egyesek beteges módon túlőnek a célon a közösségi oldalak használatát illetően.
Az engem idegesítő posztokat a kicsi x-re való kattintással láthatatlanná teszem.
23/23 anonim válasza:
Most is te vitázol. :D
De le lehet menteni gépre a képeket innen is, onnan is. Azért az e-mail nem olyan qrva bonyolult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!