Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Elképesztö! Képzeljétek el...

Elképesztö! Képzeljétek el elöttem törtek fel egy telefonfülkét, ott vettél ki az apropénzt belöle! Nem hiszem el hogy nem kapják el az ilyet?

Figyelt kérdés
És azt sem hiszem hogy nincs kamera az ilyen fülkékbe vagy nemtudom de hogy senki nem veszi észre ???
2009. ápr. 2. 18:10
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
71%

Te ezzel állampolgári kötelességedet mulasztottad el, (mert nem tettél semmit) ami még büntethető is elvileg.

Nem feltétlenül kell beleavatkozni, ezt nem várja el senki ilyen esetben, elég lett volna egy telefon a rendőrségre, megvárod őket adsz egy személyleírást, a többi az ő dolguk.

Te pedig nem írsz ide, és nyugodtan hajtod álomra a fejed, hogy megtetted azt amit minden becsületes ember kötelessége ilyen esetben.

2009. ápr. 2. 19:32
 12/26 A kérdező kommentje:
Nyugi :) én azért nem azt mondtam hogy nem szoltam a rendöröknek mert igenis szoltam utolag (kb.: mikor elmentek ) . De az egész eset ugy történt hogy én sarokrol néztem aztán mikor elmentek hivtam a rendöröket de végülis nemtudom hogy mi lett a dolog vége. És amugy az erö elosztás nem volt egyenlö szoval ezért sem mentem vele kötözködni és nem volt nálam fegyver sem . (amugy meg az a értelmes hozzászolo aki magyarországon éles löfegyverel akkar lövöldözni pár száz forintért azt elöb csuknák le pár évre :) sok ész ... ) AMugy kamerát nem látam bent szoval ezért is kérdeztem hogy relytet kamera szerintetek van-e ?
2009. ápr. 2. 20:08
 13/26 A kérdező kommentje:
És még utolag ez a sok primitiv szemrehányás hogy : " állampolgári kötelezetséged " nem azért de nem igy van , nem ártana olvasni egy kis törvénykönyvet :) amugy meg senki NEM MONDTA hogy nem HIVTAM A RENDÖRÖKET az esemény után, ezért ebben semmi szégyen nincs . ugy viselkedtem mint bármelyik értelmes ember tenné . (bár valakinek a lövöldözés meg a kötözködés az értelmes ... :s )
2009. ápr. 2. 20:12
 14/26 anonim ***** válasza:
66%

Hát, ez a fegyveres téma kicsit kiakasztó!

Fegyvert a Btk. szerint "jogos védelemkor", illetőleg "végszükség" esetén használhatsz, de akkor sem önbíráskodásból!!!

Még egy rendőri intézkedéskor is szigorú szabályokat kell betartani, nemhogy egy állampolgárnak....

Igazad van, kérdező, én sem mentem volna oda szólni az illetőnek / illetőknek, ez nem gyávaság, hanem elővigyázatosság, egyébiránt nem csak a testalkat a mérvadó, hanem az is, hogy egy 150 cm - es cilingár külsejű zsebéből is előkerülhet bármi, amivel képes úgy neked támadni, hogy a rehabilitációd 100x többe kerül a végén, mint maga az érték, amit rabolni készültek.

Ha szólsz a hatóságoknak, az persze helyénvaló ( nem kötelességed, a törvény nem írja elő, elvégre nem emberélet forog kockán - sokkal inkább a Tiéd foroghat, ha esetleg közbeavatkozol ).

Az már más kérdés, hogy mire egy ilyen pitiáner ügy végett kiszáll a hatóság, az elkövetők már árkon - bokron túl vannak, max. személyleírást tudsz adni róluk és a menekülési útvonalukat magyarázhatod el.

2009. ápr. 2. 20:19
 15/26 anonim ***** válasza:
35%
Rendes körülmények között, mert a szavad embernek fegyvere van...
2009. ápr. 2. 20:28
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

"Szavad embernek?!"

:S

2009. ápr. 2. 20:37
 17/26 anonim ***** válasza:
50%
Kedves kérdező, ha te a kérdésben leírod, hogy te szóltál, senkitől nem kapsz szemrehányást... Így jogtalanul pontoztad le azokat, akik azt írták, hogy neked ugyanúgy dolgod értesíteni a hatóságot, mint bárki másnak. De hajrá, ha neked ez örömet okoz, legyen neked gyereknap...
2009. ápr. 2. 20:37
 18/26 anonim ***** válasza:
Szerintem meg kevés lenne az olyan ember, aki közbe lépne ilyen helyzetben. Csak sok a szájhős. Azt viszont elmulasztottad, hogy hívd a rendőrséget. Miért nem hívtad ki őket?! Ahhoz nem kell szétveretned magad egy bűnözővel...az csak egy telefonhívásba kerül.
2009. ápr. 2. 20:47
 19/26 A kérdező kommentje:
Aki a komentem után irt hozászolást értelmes volt :) annak plusz pont :) Az utolso-tol kérdem : Komolyan enyire ostoba vagy ? (bocsánat de ez egy kissé ki akaszt ) hiszen a kérdésemben nem azt kértem senkitöl hogy kritizáljon hanem hogy választ adjon . És honnan veszi a bátorságot hogy azzal gyanusitson hogy bárkit lepontoztam ? Én soha nem pontozok le senkit csak pozitivot adok az embereknek és ezalol te sem vagy kivétel ugyhogy amiért ilyen rendes vagyok te sem kapsz negativot .
2009. ápr. 2. 20:48
 20/26 A kérdező kommentje:
Bocsi az utolso ellöti válaszolo csak miközben irtam a komentett közben irtak :)
2009. ápr. 2. 20:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!