Elképesztö! Képzeljétek el elöttem törtek fel egy telefonfülkét, ott vettél ki az apropénzt belöle! Nem hiszem el hogy nem kapják el az ilyet?
Ja, mert az átlagpolgár pisztollyal jár az utcán!
Nem kéne háborognod kérdező, hanem odakellett volna menned jól tökön kellett volna rúgnod, vagy a kezére rácsapni a fülke ajtót, vagy ordítani hogy jöjjenek segíteni, közben hívni a rendőröket!
Csak nem mindegy, hogy mekkora (testalkatra) az elkövető és a szemtanú. Mert ha pl. az elkövető 120kg/190cm magas és a szemtanú 55kg/170cm akkor nem hiszem, h odamernél szólni..
Mert egyet rád morog és összeszarod magad..
F/17
Neked kellett volna lépned, hívni a rendőrséget, és bizonyítékot készíteni, még ha nem is tudsz ellenük fellépni személyesen. Erre jó pl. a fotózási lehetőséggel felszerelt mobiltelefon, illetve nálam majdnem mindig van fényképezőgép, bármelyikkel rendelkezel, egy kattintás, és kész, észre se veszik az elkövetők, ha nem vakuzol.
Te ott voltál, te észrevetted, te miért nem szóltál?
De ha már elmulasztottad, akkor most az lenne a helyes lépés, hogy fogod magad, beszólsz a rendőrségre, vagy írsz nekik, van internetes bejelentési lehetőség is az ORFK weboldalán, megadod nekik, hogy hol történt az eset, és az elkövetőkről szépen adsz személyleírást. Én ezt tenném, de nem én voltam ott, hanem te. Tehát te tulajdonképpen most ezzel a kérdéssel saját magad ellen is fel vagy háborodva, hiszen eddig te sem tettél semmit, hogy elkapják az elkövetőket.
Na jó, egy mentséged van az intézkedésre, ha olyan helyen vagy szemtanú, ahol nem beszéled az ország nyelvét, csak nyaralsz. De na... szóval normális esetben te igenis tudsz még most utólag is intézkedni.
Tudod, nekem mikor öcsém életveszélyben volt, mert üveg megvágta a csuklóját, rajtam kívül mindenki bepánikolt, én hívtam a mentőt, ha én akkor így viselkedek, mint ennél az esetnél te, öcsém már nem él. És tulajdonképpen csak súlyosságát tekintve tér el a 2 eset, hiszen mindkettőnél a gyors intézkedés a lényeg, amivel megakadályozol valami rosszat. Nem a többi emberre kell mutogatni, hiszen te is megteheted. Tényleg kivétel a nyelvi akadály, de feltételezem, hogy akkor leírtad volna a magyarázatban, hogy te azért nem szóltál a hatóságnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!