Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért érzem úgy, hogy ma az a...

Miért érzem úgy, hogy ma az a menő ha valaki nem tanul és leszólják azokat akik tanulnak, illetve azokat kik nem elégszenek meg okj/szakmunkás végzettséggel?

Figyelt kérdés
2011. júl. 11. 23:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
56%
Azért mert tanulatlan hülyék, és még büszkék is rá. Az ilyen emberektől kinyílik az ember zsebében a bicska. De lehet, ha többet tanultak volna ők is, akkor nem lett volna itt 8 évig MSZP kormány, és most a Fidesznek nem lenne 2/3-a.
2011. júl. 12. 02:15
 12/23 anonim ***** válasza:
84%
Egy jó szakmunkás többet keres, illetve jobban megél, mint egy rossz diplomás. Csak a diplomások szerint nekik többet kéne keresniük a papír miatt. Hát biza' azzal a papírral még törölni sem lehet! Semmi más nem számít, csak a saját szakmához való hozzáértés. A mekiben meg a teszkóban ugyanannyit keres a takarító diplomával és szakmunkásival is.
2011. júl. 12. 07:44
 13/23 anonim válasza:
72%
az a lényeg, hogy abban a szakmában, amit elvégeztél, nyújtsd a maximumot, tök mind1 h okj-s vagy diploma.
2011. júl. 12. 09:16
 14/23 anonim ***** válasza:
51%

"Egy jó szakmunkás többet keres, illetve jobban megél, mint egy rossz diplomás. "

Igen, ez kb. úgy igaz, hogy a szakmunkások legjobban kereső 1/10-e jobban keres, mint a diplomások legrosszabbul kereső 1/10-e.

Csakhogy a legrosszabb helyzetű diplomás még így is előnyben van a legjobb helyzetű szakmunkással szemben, mert neki nem használódnak el az ízületei munka közben, és 60-65 évesen is jól tud úgy teljesíteni, ami a szakmunkásról nem mindig mondható el. Ráadásul a diplomás előtt mindig több előrelépési lehetőség van, mint a szakmunkás előtt, és a munkanélküliség is kevésbé veszélyezteti. Tehát egy jó nagy legenda az, hogy a szakmunkásoknak milyen jó a helyzetük.

2011. júl. 12. 10:56
 15/23 anonim ***** válasza:
70%

23:45

"Ehhez képest a barátom szakmunkás, egy éve nem talál munkát, én még nem kaptam meg a (bölcsész!) diplomámat, de már több helyen el tudnék helyezkedni."

Egy végzett bölcsészekre vonatkozó felmérésben 1 évvel a végzés után a volt diákok 3%-a volt munkanélküli.

Az összes diplomás munkanélküliség 4%, míg a szakmunkásoké 12%.

2011. júl. 12. 10:58
 16/23 anonim ***** válasza:
39%
A különbség az, hogy a szakmunkás ért valamihez, a bölcsész meg semmihez, főleg a filozófusok meg a többi semmirekellő népség.
2011. júl. 12. 13:08
 17/23 A kérdező kommentje:

"A különbség az, hogy a szakmunkás ért valamihez, a bölcsész meg semmihez, főleg a filozófusok meg a többi semmirekellő népség.

"

Vonatkoztassunk el a bölcsészektől. Van még rajtuk kívül sok diplomás. Bár ott is van olyan szak aminek még van "értelme".

2011. júl. 12. 13:11
 18/23 anonim ***** válasza:
66%

ma 13:08

1. A diplomások kevesebb mint tizede bölcsész.

2. Az évi kb. 4 ezer bölcsészből kevesebb mint 100 végez filozófia szakot.

3. Az a bölcsész, aki végez filozófia szakot, mellette más szakot is végez, tehát még akkor is ért "valamihez", ha amúgy a filozófusok "semmihez sem" értenek.

4. Lehet, hogy mondjuk egy angol-francia szakos "nem ért semmihez", de ettől még egy multinacionális cég levelezőjeként vagy tárgyalójaként a sokszorosát fogja keresni egy szakmunkás bérének. Legrosszabb esetben elmegy nyelvtanárnak.

Vicces, hogy amikor valaki a diplomásokról beszél, akkor rögtön dühödt bölcsészezésben tör ki. Mi lehet az oka ennek?

2011. júl. 12. 15:10
 19/23 anonim válasza:
0%
én a kérdésedre válaszolnék...mert látom a beszélgetés elég más irányba ment el...na szóval azért azok a menők mert ők jól néznek ki:izmosak,szépek,jó sportolók (persze általánosságban beszélek róluk) és ha belegondolsz ezzel nincs is semmi baj... nem baj ha okos vagy sztem azért én se nézek le senkit....én is népszerű vok és tapasztalatból mondom,hogy nem nézzük le azt aki okos...azt nézzük le aki "gyík" = csúnya vagy nagyon benyal minden tanárnak.... ja de a kérdésedhez visszatérve sztem ez a nyugati filmek miatt van ...ott mindig azt látod ,hogy az okosok mind "gyíkok" és sztem ezért ez az elterjedt nézet..de 1ébként nagyon sok népszerű "menő" ember okos.... csak nem dicsekszik vele... pl nekem (11.es vok) 4.8 as átlagom van apáczai gimnáziumba járok...de nem dicsekszek vele inkább mek bulizni....
2011. júl. 27. 01:05
 20/23 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen társaságban fordulsz meg. Vannak olyan közösségek is, ahol nem szólják le azt, aki tanul. Ne foglalkozz velük és tanulj nyugodtan, jobban fogsz járni.
2011. júl. 27. 09:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!