Szerettek panellakásban lakni, vagy csak kényszer?
Nem volt ugyan kérdés, de az enyém még ennél is kevesebb rezsijű.
A közös költség ( ebben a víz, csatorna benne van )8500 Ft / hó, ebből 5 ezer ft - ot kapunk lakástámogatás gyanánt, a fűtést villannyal "fű alatt" megoldjuk.
Ennyiből egy családiban megfagynánk...
Én sosem szerettem a kertes házat, mert a komfortnélküliség bizony sok pénzbe kerül, de a komfortossá tétel még ennél is többe.
Amíg nem volt központilag megcsinálva a szennyvízelvezetés, negyedévente kellett kiszívatni a szennyvíz – ülepítőt ( kellemes téma volt, főleg hó végén, mikor a fizu még jó messze volt, és kinti árnyékszéket kellett használni...)
Utólag csak nevetek rajta, hiszen azóta vezetékes víz is van az általam említett kis faluban ( hiába, ez az Unió egyik csodája! ), de hidd el, hogy néhány évvel ezelőtt még az sem volt vidéken mindenütt egyértelmű, hogy honnan nyered az ivóvizet.
Kertesbe annak jó menni, aki szeret kertészkedni, állatot nevelni, vagy ha egyiket se, legalább füvet nyírni!
:-)
Hogy többe, illetőleg kevesebbe kerül - e?
Nézőpont kérdése!
A kényelmet a családi házban - szerintem - dupla annyira meg kell fizetni, mint egy panelban.
21:46: 10ezer a fűtés panelben??? Akkor az enyém miért 28ezer 38 négyzetméterre? Vagy szüleimé 56ezer 67 négyzetméterre?? Milyen panelben laktok ti? M.o-on van?
21:50: fű alatt fűtő : hogy kapcsolódtál le a távfűtésről??
Mindkettőnek valóban megvan az előnye, de én azért hozzátenném, hogy hiába jó szomszéd valaki a másikkal kertesben, akkor se jó hosszútávon a túl baráti "beszélő viszony", mert két véglete van a dolognak.
Igen, jó érzés, mikor legalább annyit megkérdeztek egymástól, hogy "Hogy vagy?", az érem másik oldala meg az, hogy ez a "barátság" előbb - utóbb túlhalad a jópofizáson, és inkább oda torkollik, hogy a kedves szomszéd beleüti más dolgokba is az orrát, kik jönnek éppen hozzánk?, mi éppen mit csinálunk?, hallottad ezt + azt?Ez a vidéki nagyátlag.
Városon kertesben sem sokkal nyitottabbak az emberek egymásra, mint a társas házakban.Rokonaim évtizedek óta családiban laknak, a szomszédjuk szintén ilyen régóta ott lakik, nem beszélnek egymással, max. köszönnek, de az utcában senki nem ismer senkit, még csak köszönő viszonyban sincsenek egymással.
Szóval nem a lakás jellegén múlik, ki mennyire közönyös, illetve nyitott a másik felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!