Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerettek panellakásban...

Szerettek panellakásban lakni, vagy csak kényszer?

Figyelt kérdés
Én nem szeretek, de muszáj.
2009. márc. 29. 20:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
68%
Hát a fűtés olyan havi 10 körül van, a közös költség meg 5 ezer. A többi (víz, villany, stb. ) meg attól függ, hogy mennyit fogyasztok. Egyébként két éve vett részt a panelprogramban a ház, mi már így vettük tavaly. Le van szigetelve, újak az ablakok, stb. Alig kapcsoltuk be télen a fűtést, mert körbefűtenek minket. Szóval nekem bejött.
2009. márc. 29. 21:46
 12/18 anonim ***** válasza:
68%

Nem volt ugyan kérdés, de az enyém még ennél is kevesebb rezsijű.

A közös költség ( ebben a víz, csatorna benne van )8500 Ft / hó, ebből 5 ezer ft - ot kapunk lakástámogatás gyanánt, a fűtést villannyal "fű alatt" megoldjuk.

Ennyiből egy családiban megfagynánk...

2009. márc. 29. 21:50
 13/18 anonim válasza:
100%
is-is!Attól függ milyen kertes ház,mert amikor teleltünk Romániába könyörögtem,hogy jöjjünk haza,mert idegesítő volt a fahordás,az h fagyba kellett kimenni cigizni,hogy be kellett osztani a melegvizet meg stb. Itthon a panelba minden jó :) Nyáron viszont a pároméknál voltam ők kertesbe laknak és jó vt,h nincsenek szomszédok,akik hangosan hallgatnak zenét és nem tudsz tőle aludni, ha meleged volt lelocsolhattad magad slaggal akár.. és szép vt minden,jó vt h mindig a szabadba voltam.
2009. márc. 29. 23:45
 14/18 anonim ***** válasza:
92%

Én sosem szerettem a kertes házat, mert a komfortnélküliség bizony sok pénzbe kerül, de a komfortossá tétel még ennél is többe.

Amíg nem volt központilag megcsinálva a szennyvízelvezetés, negyedévente kellett kiszívatni a szennyvíz – ülepítőt ( kellemes téma volt, főleg hó végén, mikor a fizu még jó messze volt, és kinti árnyékszéket kellett használni...)

Utólag csak nevetek rajta, hiszen azóta vezetékes víz is van az általam említett kis faluban ( hiába, ez az Unió egyik csodája! ), de hidd el, hogy néhány évvel ezelőtt még az sem volt vidéken mindenütt egyértelmű, hogy honnan nyered az ivóvizet.

Kertesbe annak jó menni, aki szeret kertészkedni, állatot nevelni, vagy ha egyiket se, legalább füvet nyírni!

:-)

Hogy többe, illetőleg kevesebbe kerül - e?

Nézőpont kérdése!

A kényelmet a családi házban - szerintem - dupla annyira meg kell fizetni, mint egy panelban.

2009. márc. 31. 22:08
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Én elég sokat laktam panelban és kertesben is, szerintem mindkettőnek megvan a maga előnye. Gyerekkoromat panelban töltöttem, és akkor még egyáltalán nem tűnt kicsinek, viszont sokkal jobban egymásra voltunk utalva mint itt a kertesben. Itt szinte elveszünk egymás mellett mindenki a saját szobájában elvan foglalva valamivel. Viszont jó kimenni az udvarra, kint tölteni a napot. A szomszédokkal is nagyon jó kapcsolatban voltunk annó, mindig jöttek át a szomszéd gyerekek vagy mi mentünk, itt sajnos csak köszönőviszonyban vagyunk velük.
2009. ápr. 1. 08:47
 16/18 anonim ***** válasza:
76%

21:46: 10ezer a fűtés panelben??? Akkor az enyém miért 28ezer 38 négyzetméterre? Vagy szüleimé 56ezer 67 négyzetméterre?? Milyen panelben laktok ti? M.o-on van?

21:50: fű alatt fűtő : hogy kapcsolódtál le a távfűtésről??

2009. ápr. 2. 10:06
 17/18 anonim ***** válasza:

Mindkettőnek valóban megvan az előnye, de én azért hozzátenném, hogy hiába jó szomszéd valaki a másikkal kertesben, akkor se jó hosszútávon a túl baráti "beszélő viszony", mert két véglete van a dolognak.

Igen, jó érzés, mikor legalább annyit megkérdeztek egymástól, hogy "Hogy vagy?", az érem másik oldala meg az, hogy ez a "barátság" előbb - utóbb túlhalad a jópofizáson, és inkább oda torkollik, hogy a kedves szomszéd beleüti más dolgokba is az orrát, kik jönnek éppen hozzánk?, mi éppen mit csinálunk?, hallottad ezt + azt?Ez a vidéki nagyátlag.

Városon kertesben sem sokkal nyitottabbak az emberek egymásra, mint a társas házakban.Rokonaim évtizedek óta családiban laknak, a szomszédjuk szintén ilyen régóta ott lakik, nem beszélnek egymással, max. köszönnek, de az utcában senki nem ismer senkit, még csak köszönő viszonyban sincsenek egymással.

Szóval nem a lakás jellegén múlik, ki mennyire közönyös, illetve nyitott a másik felé.

2009. ápr. 2. 20:03
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Szeretek,a lakást nagyon jól felújítottuk,minden olyan amilyet szerettünk volna,de ha telne rá nem panelban laknánk,a szomszédok elég kibírhatatlanok tudnak lenni...
2009. jún. 22. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!