Hogy lehetne elérni, hogy az emberek szemléletet váltsanak végre?
Erre a hitelőrületre gondolok. Egyszerűen az agyamra megy, hogy mindenki sajnáltatja magát, hogy milyen magas a hitele, meg minket utál, mert mi nem vettünk fel. Ha bármit veszünk, megkapjuk, hogy "persze, ti szerencsések vagytok, nincs százezres törlesztőtök". Azt valamiért ilyenkor elfelejtik, hogy a hiteleket egyrészt maguknak vették fel, másrészt aki megkérdezett minket, annak mindnek azt mondtuk, hogy ne tegyék, mert nagy szívás lesz. Most persze ülnek a nagy házaikban és vajas kenyeret esznek és minket utálnak, mert a kis lakás fenntartása mellett van pénzünk szórakozásra is.
A másik, hogy egyre többen a családban és az ismerősök között is úgy képzelik, hogy az államnak kötelessége lenne őket kirángatni a sz*rból, meg hogy a bankokat meg kéne büntetni, amiért ilyet tettek velük. Megint az jut eszembe, hogy aki minket megkérdezett, mindenkinek elmondtuk, hogy azért nem kéne, mert kockázatos, megjárhatják vele. Tehát ha a bankban nem is mondták el, mi elmondtuk, tehát tudhatták. Most mégis másra hárítanák a felelősséget.
Oké, nehéz beismerni, hogy elszúrt az ember valamit, na de ennyire? Már ott tartok, hogy nem akarok semmiféle összejövetelen részt venni, mert rögtön a torkomnak esnek.
Nekem is van hitelem, meggondoltan vettük fel, tudom fizetni( egyenlőre), nem is olyan sok, lakáshitel, és ha mégsem tudom visszafizetni, mindig lesz tető a fejem felett.
De az politikusok,, kb. egy éve direkt húzták le a forint árfolyamát, hogy a befektetőknek kedvezzenek, tehát, nem kell kifizetni helyettem a hitelt, hiszen az enyém, de annyi elvárható, hogy erősítsék vissza a forintot, hogy törleszteni tudjam (svájci frank alapú).
Ja igen, nem vagyok, irigy és senkire dühös, ha nincs hitele, és örülök neki, hogy jól megy sora.
En mar mondtam nekem Ft hitelem van. Es hogy mennyire unfair ez az egesz azt jol szemleli a kovetkezo.
Anno ugye a svajci frank volt a slager. En ennek ellenere Ft-ban vettem fel. Volt egy bankos ismerosom es az O ajanlasara dontottem vegul a Ft mellett. Akkor 150 lehetett egy svajci frank. (Gondoltam naivan, majd he dolnek a dominok, akkor atvaltom a Ft hitelem svajci frankra 240-250 korul. Nem az egeszet, a felet. Igy ugye csokkentem a kockazatom.)
Es mit ad Isten, a svajci frank most 210-220 korul mozog. Ezen az aron mar erdemes elgondolkodni, es esetleg svajci frank hitelt felvenni.
DE! amint az embereknek kedvez az arfolyam es nem a banknak, ezek a girnyok EGYBOL MEGTILTJAK!!!
Na ez a baj...
Ne ítélj, hogy ne ítéltess!!
Igaz vannak olyan emberek aki könnyelműen vették fel a kölcsönöket. De nem annyi kamatot kellett volna fizetniük, mint amennyire megemelték a kamatok összegét pofátlanul uzsorakamatra.
a mások, hogy az ország lakósságának 80%-át szószerint bepalizta maga a vezető kormányzók rétege amikor megvásároltatták velük a bérlakásokat, és nem volt mellébeszélés mert mindenkinek kötelező volt akár régi bérház akár panellakás volt.
Minden ember szeretne és joggal tisztességes otthont a családjának ez elemi joga az embernek ha már erre a világra ette a fene. De nem minden embernek van képessége hogy milyen és mekkora, mennyibe kerül és miképp-- erre vannak a segitők a mérnökök a kőműves a pénzügyi szakember a bankok szóval egy rakás korrupt gazember akiket nem az érdekli hogy miképp fog az a szerencsétlen boldogulni hanem az hogy Ő magának jövedelmet szerezhessen.
s igy veszik rá azt sok gyanútlan embert amikor álmai otthonát szeretné megvalósítani.
Én nem vettem fel egy fillér kölcsönt se annak idején mert azt a hajdani kevesebb kamatot is sokallottam miután kiszámoltam mennyire fog rúgni az az összeg mire kifizetem-- Már a mérnökkel meggyült a bajom, mire észhez tért és elfogadta azt a tervet ami én kiszámoltam anyagilag is. Ő nagyobb házat tehát több pénzt akart a tervekért. Aztán három kőművest hajítottam ki, - egyet majdnem lehajítottam a falról, mert rosszul végezte a munkáját és még engem becsmérelt mit értek én hozzá hiszen csak egy nő vagyok, a másik be akart csapni, mennyi az az annyi, kidobtam a reális pénzzel-- aztán kihajítottam a villanyszerelőt, mert kiderült én többet értek a villanyszereléshez mint ő, utána a viz és központifiütés szerelőt, nem sok kellett hogy ott helyben agyon ne üssem, mert csapnivaló volt a munkája és kijavítani nem szándékozott, viszont mint nőt mert szidni, és lenézni-- egy büdös fillér nem sok annyit se kapott a nyomorultja tőlem!-- de a beleit szétszaggatta a dühöm ott a fürdőszobában, ahogy egymással szemben álltunk és kicsapódott belőlem a haragom-- kimenekült a fürdőszobából,- utána már a mentő vitte el- szétszakadtak a belei... ezt kapta tőlem miután azt mondta a szemembe, hogy mit okoskodok én, csak egy semmi nő vagyok aki semmihez se ért...!! közben a fürdőszobai leengedett viz feljött a konyhai csapba és a fürdősz kövezetére, - a központi fűtésből 2 radiátor egyáltalán nem működött.
szóval igy húzták csőbe azt a sok szegény embert vagy ház építéssel és bankkölcsönnel vagy lakásvétellel a kapzsi bankok na és a rendszerváltás vezetőinek sötét árnyai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!