Miért ilyen rengeteg hajléktalan?
Most nem azokról a hajléktalanokról beszélek akik önhibájukon kívül kerültek az utcára mert azokat én is sajnálom !
××××××
Az olyanokról beszélek akikből árad a piaszag, akik cigiznek, állandóan koldulnak de a kapott pénzt keveslik. ételt nem fogadnak el mert neki minden áron pénz kell, persze cigire meg piára.
Nektek van hasonló történetetek?
Velem olyan előfordult már hogy Budapesten az egyik aluljáróba odajött egy hajléktalan hogy nem tudnék-e rajta segíteni. Adni akartam neki egy 200-ast erre nekiállt pofákat vágni, mert hogy ez milyen kevés, és hogy EGY RENDES PIÁT sem tud belőle venni....nah elküldtem a fenébe és még én vagyok a szemét hogy adni akartam neki valamit.
De ilyen eset már nem egyszer fordult elő. Alapjában véve több a bunkó csöves mint a szegény önhibáján kívül mindenét elvesztett hajléktalan. Az utóbbit én tényleg sajnálom, és ha ilyennel találkozok természetesen segítek neki.
Az önhibáján kívül az utcára került ember nem utasítja el a 200-ast sem.
Volt olyan hajléktalan aki odajött hozzám kéregetni mert hogy neki vese problémája van, és már 4-5 napja nem evett. Volt nálam 1 szendvics, oda akartam neki adni. Erre mondja hogy neki pénz kell, mert én biztos tudok adni neki valamennyit. És még azt is hozzátette hogy ne adjak neki kevés pénzt.....hát menjen a fenébe.
Én megdolgozok a pénzemért, építem az életemet, a jövőmre gyűjtök, és nem bírja megérteni hogy én nem szórok mindenkinek tízezreseket......
Olyan is volt aki közölte hogy nem hajlandó bemenni a hajléktalan szállóra mert oda nem lehet alkoholt bevinni....
×××
Még egyszer leszögezem, aki önhibáján kívül került az utcára azon szívesen segítek, de aki a munka és a család helyett a piát választja, azon nem.
Ráadásul az ilyen emberek akik isznak, rengetegen közülük 30-40 évesek, akik még javába tudnának dolgozni. De olyan mentalitással hogy "nem dolgozom, majd eltartanak" nem lehet sehova elhelyezkedni, pl közmunka stb.
Ráadásul az ilyenek a buszra is felszállnak kéregetni, de még arra sem hajlandó némelyik hogy a hajléktalan szállóra bemenjen és megfürödjön.....
Nektek mik a tapasztalataitok?
81%-os
Azért annyira borzasztóan nem nehéz, mivel ha valaki nem akar hajléktalan lenni az tesz is érte. Ugyan miért embertelenül nagy elvárás az hogy munka után nézzen(közmunka stb..)?
Oké abban egyetértek hogy nem néznek rájuk az emberek jó szemmel, de te azokról beszélsz akik tényleg az önhibájukból kerültek az utcára. Azok jobbára akarnak valamit tenni hogy ne legyenek hajléktalanok.
Viszont én azokról beszélek akik a cselekedés helyett az alkoholt választják, mert az könnyebb, olcsóbb stb. Aki nem akar dolgozni, viszont elvárja hogy adakozzanak neki hogy piát vehessen.
Hidd el, rengeteg olyan hajléktalan van aki amiatt került az utcára mert ivott, mert verte a családját stb stb. Én ezekről beszélek.
Megértem hogy a normálisabbjának nehéz a felemelkedés, de senki nem mondta hogy az élet nem nehéz. Egy normális átlagos embernek az élete sem könnyű. Mindenkinek ki kell állni kihívásokat legyen az akár munka vagy egyéb.
"Figyelj aki normális, azt megértem és sajnálom. De akkor miért van az hogy én vagyok a szemét mert "csak" 200 FT-ot adok oda neki?" - kedves kérdező, ezt(ezeket) a konkrét szituáció(ka)t csak te tudod megoldani: visszaveszed a 200 forintodat és jónapot. És nem veszed magadra, hogy te vagy a szemét. A te pénzed nélkül is le fogja inni magát. Tudod magadról, hogy nem vagy szemét, te csak segíteni akartál. Egy delíriumos vádaskodást a lelkedre venni felesleges.
Ugyanakkor a pia, cigi függőséget okoz (ez tény), a zsemle pedig úgy látszik, nem, vagy legalább is nem olyan erős függőség az éhség. Ha már adsz, ne legyenek elvárásaid, költse arra, amire akarja, ha meg elvársz, akkor ne adj.
Többre becsülöm azt a fickót, aki a minap a Kálvinon úgy jött oda, hogy egy kannáshoz kellene még pótolnom (adtam), mint azt aki mindenféle sztorikkal próbál átverni.
Az importált kéregető nyomorékokról nem is beszélve, de ez egy külön fejezet.
"Szíve joga mire költi"
Ez igaz, viszont én azért adnám oda a pénzem mert nem szeretném hogy éhezne. De ha mást vesz belőle ez azt jelenti hogy csak pénz kellett neki, nem pedig a segítségem.
Ha eleget iszik nem érzi az éhséget sem a hideget sem a fájdalmat (mivel általában nem egészségesek, és van 1-2 akut betegségük ==> sokan pont olyan betegség miatt kerülnek az utcára, ami miatt munkaképtelenné válik), és még gondolkodnia sem kell, milyen helyzetbe került.
Ha eszik, az csak az egyiket oldja meg a fentiek közül...
Ha csöves lennék, én is innék az biztos!
ezek nem tudják megérteni h más is keményen megdolgozik a pénzért, és ha mindenkinek annyit adna amennyit kér, akkor kb egy nap alatt el is szórná az egészet.
Velem egyszer egy cigány az Örsön vmi matricákat akart vetetni 6000Ft-ért - voltam ekkor kolis fősulis, örültem h a kolidíj, utazási bérletek mellett még tudok venni vmennyi kaját (dolgoztam suli mellett) és mondtam h nem köszönöm de utána ha meglátott mindig durva dolgokat kiabált utánam inkább nem idézem mit :'( fogalmam nincs h miért, egyszer megpróbáltam neki elmagyarázni h nekem sincs de nem értette
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!