Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért csak a emberknek van...

Miért csak a emberknek van ilyen sokféle személyisége?

Figyelt kérdés

Mármint, az állatoknál nem jellemző hogy olyan sokféle a személyiségük mint nekünk (ha tévedek kérlek javítsatok)

Csak mi vagyunk ennyiféle módon sokfélék?

2011. júl. 3. 05:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Egy rovar például csak nagyon egyszerű reakciókra képes. Ha például támadást észlel, - fajtól függően - vagy menekül, vagy mozdulatlanul leáll. Nincsenek egyéni variációk."

egyszer vizsgáltuk, h a legyek milyen technikával (félorsóval, vagy fél bukfenccel) landolnak a mennyezeten.

Azt figyeltük meg, h van olyan légy aki így szereti, van aki úgy.

tehát még ez az állítás sem teljesen igaz, h a rovaroknál ne lenne eltérés az egyedek között.

2011. júl. 3. 14:16
 12/18 anonim ***** válasza:
14.16: Persze, igazad van, csak egy rovarnál vagy mondjuk egy gilisztánál már nem olyan evidens az egyéniség első látásra.
2011. júl. 3. 14:38
 13/18 anonim ***** válasza:

Az állatok is lehetnek különböző egyéniségek, sőt, minél intelligensebb egy állatfaj, annál inkább. Még abban is eltérhet, hogy melyik élelmet kedveli jobban. Még szimpátia is működhet nálunk, pl. kevésbé vagy jobban kedveli valamelyik fajtársát vagy egy embert a másiknál.

De mivel a legfejlettebb aggyal és idegrendszerrel mi rendelkezünk, pl. az elvont gondolkodás is csak ránk jellemző, az ember felé billen a mérleg. Az állatoknál erősebb az ösztön.

2011. júl. 3. 15:09
 14/18 A kérdező kommentje:

Igen azt hogy az állatoknak is van azt nem kérdőjeleztem meg, bocsánat ha úgy tűnt korán volt még reggel :D

Az a baj hogy csak gondolatban van meg a konkrét kérdés, de nem tudom megfogalmazni.

De például az állatok nem játszák meg magukat, és még nem látam olyat hogy egy fajban ennyi eltérés legyen minthogy van az e,berek közt olyan aki borzasztó önző és mindent megtesz hogy megkapja amit akar, de van aki sokkal önzetlenebb. Vagy ez csak neveltetés (család,barátok, ismerősök) kérdése?

2011. júl. 3. 18:11
 15/18 A kérdező kommentje:
Meg például változó hogy kiket érdekel a külsőség és kiket a belső személyiség.
2011. júl. 3. 18:13
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

az állatok lehetnek sokfélék magatartásukban (főleg a kutyák, akiket a gazdi mágikusan befolyásol) gondolkodnak, érzékeny lelkük van, ösztönös áldozatra is képesek, együttérzésre, összetett gondolatsorra is.

"éntudatuk" viszont nincs szerintem,azt nem tudja gondolni: én vagyok. (ezt bonyolult fejtegetéssel be lehetne látni,itt nem fogom)

*

De a személyiség szó szerintem emberre vonatkozik.

itt a definició:

[link]

persona -álarc-jelentésből eredő szó, az 'ego'-val összefüggő.

személy - a görög 'prosópon' és a latin 'persona'

azok a hatásokból eredő vonások, melyek mint, hasonlatképp mondva, egy születéskor hozott valamilyen sima viaszlapon lenyomatként látszódnak, amiket az ember a szocializációkor felvesz, beépít, álarcokként használ - ezek személyiségét "színezik"

2011. júl. 3. 19:22
 17/18 anonim ***** válasza:
És a növények?
2011. júl. 3. 19:31
 18/18 anonim ***** válasza:

1 off, előzőre :(((

Radnóti:

"Hegy lettem volna, vagy növény, madár...

vigasztaló, pillangó gondolat,

tünő istenkedés. Ma már az alkotás is rámszakad."

2011. júl. 3. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!