Miért csak a emberknek van ilyen sokféle személyisége?
Mármint, az állatoknál nem jellemző hogy olyan sokféle a személyiségük mint nekünk (ha tévedek kérlek javítsatok)
Csak mi vagyunk ennyiféle módon sokfélék?
Valamelyik kutya szeret labdázni, a másik oda se nézz dobálhatod egész nap.:)Persze fajonként vannak általános tulajdonságok, de változó, hogy mennyire jönnek ezek elő.
De szerintem se olyan sok rétű ez mint az embereknél. De attól még mind különbözőek valamilyen fokon.
az állatoknak is rengeteg féle személyiségük van.
ez leginkább a fejlettebb idegrendszerrel bíró emlősöknél figyelhető meg.
gondolj csak a kutyákra, macskákra, vagy akár a lovakra.
minden egyed külön egyedi személyiség. nincs két egyforma...
NEM CSAK az embereknek van sokféle személyiségük (08:09-es, nem viszem félre a kérdést), hanem a fejlettebb állatoknak is. Csak aki nem foglalkozott állatokkal (nem tartotta öket), az hisz ilyesmit. Nekem eddig 14 cicám volt (NEM egyszerre, hanem néha 1, néha 4, attól függöeni, hogy meddig éltek), és nem volt köztük két egyforma viselkedésü. Ugyanezt elmondhatom a papagájokat is (tartottam 18-at egyszerre, különféle fajokat), de ott is mind máshpgy viselkedett. Kutyám csak 3 volt - szintén más egyéniséggel.
Sokan hajlamosak, azt hinni, hogy az ember különleges élölény, több, mint az állatok, pedig a különbség sokkal kisebb, mint ahogy a legtöbben gondolják.
Javaslom tölts egy kicsit több időt állatokkal. Meglátod, hogy mennyire különbözők.
Persze vannak a viselkedésüknek fajjellegű pontjai, amik azonosak, de ez ugyan így az embernél is megvan.
Nekem elég sok macskám volt eddig, voltak kutyáim is, sőt, ha a macska ellett, akkor volt szerencsém pár hónapos korukig dajkálni őket.
Hidd el nekem: nincs közöttük két egyforma. Még csak hasonló sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!