Miért kell azokat, akik jól tanulnak, strébernek csúfolni?
Én meg azt nem értem, hogy miért épül az oktatási rendszer arra, hogy minden sz*rt meg kell tanulni. Évekig tanultunk integrálást, deriválást, száznál is több verset, stb.
Ha most megkérdezném valamelyik színjeles tanulót, hogy ezekből mennyire emlékszik, vagy vette-e valami hasznát valaha is ezeknek a dolgoknak, a válasz dupla nem lenne.
Úgyhogy csak sajnálni tudtam azokat, akik mindent megtanulnak, amit eléjük raknak, irigy meg aztán végképp nem vagyok rájuk.
"Azoké a jövő, akik jól tanulnak!"
NEM! A talpraesettek és az életrevalóak viszik többre, ez mindíg így volt és lesz.
Na igen, a kérdésre a válasz... Manapság közepes tanulónak lenni divat, meg olyannak a nem tanul semmit és jó tanuló...
Nem kell jelesnek lenni, elég egy erős közepes.
Nem a jegyeken áll a világ... Meg kell tanulni kapcsolatokat is teremteni, anélkül semmit nem ér az a fene nagy tudása (amiből úgy egyébként a tz megírása után semmire nem emlékszik). De most komolyan. Barátok, szórakozás, nevetés, élet? "Egész őszi szünetben tanultam." "Tanárnő, én-én-én én tudoom." Azt hiszem, eléggé tisztában vagyok a szó jelentésével, jó az osztályom átlaga, de ebből a gyerekből sok. Ő az isten, mellette mindenki buta és csúnya, de ő mindent tud, és majd megmutatja, hogyan kell élni. Hát gratulálok...
Egyébként nem, nem stréberezek le mindenkit. De akinek csak a magolásból áll a világ, egyedül a tanárokkal bír nem bunkón csevegni, és a legnagyobb élmény számára egy ötös dolgozat, akkor...
Meg azért micsoda csapatszellem... "Csak én tanultam meg, írjunk már dolgozatot most, mert de jó nekem, én ötöst írok, a többiek meg le vannak sz.rva..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!