Miért kell azokat, akik jól tanulnak, strébernek csúfolni?
Ez nem teljesen igaz, ugyanis nem minden jó tanuló stréber, sőt szerintem a stréberek egy része nem a legjobb jegyeket kapja. Például vannak olyanok, akik rengeteget tanulnak egy dolgozatra, mégsem sikerül nekik ötöst szerezni. Én azok közé tartoztam, aki ha becsületesen megtanult valamit, akkor mindig sikere volt... Soha nem tanultam túl magam, sőt a leggyakrabban a buszon néztem át az anyagokat a témazárókra, pedig a megye egyik legerősebb iskolájába jártam.
Szerintem, ha egy személyt strébernek csúfolnak, akkor egyéb problémájuk is van ezzel az emberkével. Például mivel elsőre én egy visszahúzódó, unalmas, szürke egérnek látszódom, ezért néhányan meg is bélyegeztek azzal, hogy stréber vagyok.
Én azt mondom, hogy nem kell az ilyen rossz indulatú emberkékkel foglalkozni, ugyanakkor mások előtt nem szabad állandóan egyetlen témaként a tanulásról beszélni, mert akkor tényleg megkapod a stréber jelzőt-jogosan.
Ha nem arról beszélsz, akkor is megkaphatod.
Nekem olyan szempontból intelligens osztályom volt, hogy nem csúfoltak, de amikor két év után az egyik osztálytársam a szobatársam is lett, rövidesen elképedve mondta, hogy ők meg voltak győződve arról, hogy minden este órákat tanulok, de amióta a szobatársam, egyszer sem látott tanulni. Mondtam neki, nem is fog :D
Az idióták 99%-a, akik "strébereznek", még a szó jelentését sem értik.
Ezt a kérdést majd akkor beszéld meg velük, ha 20 év múlva vásárolsz valamelyiknél egy zöldségespultnál, és a másik oldalon fog állni a szorgalmas felsőfokú-árufeltöltő jelenlegi strébereződ.
Mert egyébként kit érdekel, mit locsog a felszín? A hülye akkor is hülyeségeket fecseg, ha fontosnak akar látszani, akár más szidalmazása árán is.
Nem az a stréber, aki jó tanuló, még csak nem is azt, hogy ki mennyit tanul, azt úgysem tudja ellenőrizni senki!
A stréberség egyfajta elviselhetetlen egyéniséget takar, aki okoskodik, és mindenkinél okosabbnak képzeli magát. Hiányzik belőle a szerénység, és hiába tud sokat, az intelligenciája nulla.
Én is lestréberezem magam! :D
Inkább az a kérdés, hogy miért kell ezen megsértődni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!