Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Kíváncsi vagyok idegenek...

Kíváncsi vagyok idegenek véleményére, csak mi látjuk ezt gáznak, vagy más szerint is az?

Figyelt kérdés
Adva van 4 ember, én a párom, és két haverunk (fiú) én lány vagyok, szóval a lényeg az, hogy már több mint 10 éve barátok vagyunk, együtt mentünk nyaralni, stb. Azt is tudni kell a srácok szinglik voltak, mindig mi hívtuk őket ide hozzánk, mert nekik nem volt saját lakás, de ez rendben is volt így, na most nekünk gyermekünk is lett, de ugyanúgy hívtuk őket, szinte semmi nem változott, az egyik srácnak lett barátnője, kb. egy éve tart, azóta soha nem hívtak ők magukhoz, mi hívtuk őket mindig, most meg elmentek 3 an nyaralni úgy hogy meg se kérdeztek minket esetleg mennénk e vagy mi, de még ha nem is nyaralni de egyszer se hívtak el magukhoz pedig azóta van saját lakás is, hát eléggé rosszul esik ez nekünk, és nem tudjuk most szóvá tegyük vagy ha maguktól nem veszik észre, akkor nem is érdemes erről tárgyalni velük...
2011. jún. 28. 13:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Kicsit tagold jobban máskor.

Valószínűleg a gyerek miatt nem hívtak, mert a., azt gondolták, úgyse fogtok menni a gyerek miatt, b., nem akarták, hogy hozzátok a gyereket is.

Szerintem ha tényleg barátok vagytok és fontos ez a kapcsolat nektek, akkor beszéljétek meg.

2011. jún. 28. 13:36
 2/11 A kérdező kommentje:
Csak azért nem akarjuk nekik mondani mert kényszerből ne hívjanak, csak akkor ha maguktól eszükbe jut..
2011. jún. 28. 13:38
 3/11 anonim ***** válasza:

Valószínű a gyerek zavarja őket. Tudják, hogy ti már más ritmusban élitek az életeteket. És valld be magadnak, hogy te sem mentél volna el úgy szívesen nyaralni régen, hogy van veletek gyerek. Nekik még arról szól a nyaralás, hogy süttetik magukat a napon napközben, este séta, vacsi, kocsmázás, táncolás, bulizás hajnalig, Pirkadatkor visszaérni. Nem akar senki kerülgetni egy alvó gyereket.

Szokott más is vigyázni a babátokra, pl. nagyik, keresztszülők, amikor ti csak kettesben vagytok?

2011. jún. 28. 13:42
 4/11 anonim ***** válasza:
Én is úgy gondolom,hogy a gyerek miatt nem hívnak titeket. Ez lehet azért,mert nem akarnak zavarni,vagy gondolják nem mennétek vagy esetleg igen nem akarják,hogy vigyétek a gyereket. Teljesen egyet értek az előttem szolóval,beszéljétek meg,ha fontos a kapcsolat
2011. jún. 28. 13:43
 5/11 A kérdező kommentje:
Hát igen, én is ezt mondtam a férjemnek hogy tuti a gyerek miatt nem hívtak, de viszont azt meg tudni kell róluk hogy nem egy bulizós társaság, sörözgetnek stb, de amikor együtt is voltunk nyaralni régen, mi voltunk akik még menni akartak az éjszakába ők meg este 10-kor már aludtak, reggel 6-kor keltek.. de szerintem most élik második tinédzser korukat, mert ez az első komolyabb barátnő a srácnak..
2011. jún. 28. 13:44
 6/11 anonim ***** válasza:

Beszéljétek meg.

Szerintem is a gyerek miatt egyébként.

2011. jún. 28. 13:45
 7/11 A kérdező kommentje:
Meg ok, ne hívjanak nyaralni, de hogy egyszer se jut eszükbe elhívni hétvégén pizzázni vagy valami..amikor mi vagy 200x elhívtuk őket, nem egyszer itt volt nekik tartva szülinap-névnap, volt hogy tortát is én csináltam nekik... én felvilágosítanám őket, hogy ez így elég pofátlanság, de nem akarok velük összeveszni, és nem is akarom magunkat rájuk erőltetni.
2011. jún. 28. 13:47
 8/11 anonim ***** válasza:
Jó,oké lehet a gyerek miatt nem hívtak titeket. De akkor is bunkósság volt,legalább meg kérdezhették volna . Meg ahogy a kérdező mondja sehova nem hívják őket nem csak nyaralni. Szerintem igen is említsétek meg nekik hogy nektek ez rosszul esik.
2011. jún. 28. 13:55
 9/11 anonim ***** válasza:

Hát fura barátság az biztos.

Egy kapcsolat akkor működik jól, ha mindkét fél hozzájárul a működéséhez. Nekem ez elég egyoldalúnak tűnik. Ha nagyon negatív vagyok akkor azt mondom, hogy kihasználtak titeket, de nem hiszem, hogy tudatosan.

Az elkényeztetett gyerekek jutnak eszembe, akiknek mindent a fenekük alá toltak és eszükbe sem jut, hogy a másiknak abban munkája, odafigyelés van. Ők csak élvezik a lehetőségeket és azt gondolják, hogy körülöttük forog a világ. Úgy csinálják, ahogy nekik jó, kényelmes, nem törődnek a másikkal.

MÁsrészről szerintem egy gyerek nem szabadna, hogy zavarja őket, elvégre nem idegen család vagytok, néha az életben tekintettel kell lenni megváltozott körülményekre. Sajnos ezt manapság sokan elfelejtik.

Szerintem beszéljétek meg, valószínű nincsenek vele tisztában, hogy ez nektek rosszul eshet, gondolom nem tanította meg nekik senki az ilyesfajta viselkedést.

Ha fontos nektek akkor mindeképpen beszéljetek. Ha ezen megsértődnek akkor nem éri meg az egész és úgyis mindegy, ha megértik akkor meg jó irányba mehet az egész.

Ha nem beszéltek akkor úgyis szálka marad bennetek és azt már nehezebb helyre hozni.

2011. jún. 28. 13:59
 10/11 A kérdező kommentje:
Kedves utsó hozzászóló, szóról szóra úgy gondolom én is ahogy leírtad:)) csak még nem tudom hogy kéne ezt nekik tálalni...
2011. jún. 28. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!